„Klubrádió
Világtalálkozó

Csúcshódítók – A Világtalálkozóban Oláh Ibolya és Szalay-Berzeviczy Attila vendégeskedett

16/11/2019 19:04

| Szerző: Klubrádió

Ismét két útról indultunk szombati Világtalálkozónkban: egyikük nemesi családból, másikuk nevelőintézetből indult. Kihívás mindkettő, de csúcsokra jutottak. Bár mostanában mindkettejükről kevesebbet hallottunk. Kadarkai Endre e heti vendége: Oláh Ibolya énekes és Szalay-Berzeviczy Attila üzletember volt.

2019. november 16. Világtalálkozó (2019. november 16., szombat 12:00): Oláh Ibolya és Szalay-Berzeviczy Attila
53:52
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre
Szalay-Berzeviczy Attila sokszoros csúcstámadó. Hiszen 32 évesen már a Budapesti Értéktőzsde elnöke volt, Európában a legfiatalabb vezetőként. 2013-ban pedig a Himalája-expedíciót teljesítette, méghozzá Erőss Zsolttal (ez volt a legendás "Hópárduc" utolsó előtti útja). Nem állják Attila útját a nagy hegyek. Szenvedélyes fotósként azokról a kalandos hegyi fotózásairól is beszélt, melyek a  II. világháború helyszíneinek bejárásakor érték. Ugyanakkor olyan felemelő pillanatokat is megélhetett, mint amikor optikájával bejutott Erzsébet királynőhöz, de fotózta Trumpot is. A csúcsok elérését már az elődök is kijelölték számára, hiszen az elmúlt évszázadok adtak már Berzeviczyket a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Olimpiai bizottság élére, nem is beszélve Berzeviczy Albertről, a Tisza-kormány "márványarcú" kultuszminiszteréről.

Másfajta csúcsokat, de hatalmas ugrásokat élt meg Oláh Ibolya is. Aki 16 nevelőintézet után hirtelen az ország nyilvánossága előtt találta magát, s kis híján Megasztár lett. Szinte feldolgozhatatlan az is, amikor 15 évvel ezelőtt  ott állt 400 ezer néző előtt és Sting előénekese lehetett a Felvonulási téren. Ugyanakkor egy kicsi mindig hiányzott neki a csúcshódításhoz. Vagy a makacssága, vagy egy érzelmi kirohanás, vagy csak zaklatott ifjúságának fel nem dolgozottsága. Bár beszélgetésünkben kitért rá, hogy folyamatosan formál saját magán: pszichológusával mind a mai napig együtt dolgozik. Rendíthetetlen tiszteletet érez Presser Pici "bácsi" iránt, akivel a jövőben is együtt dolgozik. Őszintén beszél arról, hogy mind a mai napig nem tud mit kezdeni a romaságával, s ezzel neki most nincs is dolga, bár rendszeresen beszóltak neki a közelmúltban, még le is migráns k...vázva. Vér szerinti édesanyjával továbbra sem tartja a kapcsolatot,  jól lehet, megérti, hogy miért kellett lemondania róla.

Viszont Ibolya tisztában van a zenei teljesítményével: úgy érzi, helye van az 5 legjobb női hang között. Hogy kiket említ még a maga listáján, ezt nemcsak meghallgathatják, de a teljes beszélgetést meg is nézhetik is a Klubrádió YouTube-csatornáján.

FELIRATKOZOM:

Világtalálkozó
2019. november 16. szombat 12:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre
Szerkesztő: Warholik Zoltán