„Klubrádió
Reggeli gyors

"Családsegítés" - Mennyit ér egy idős ember élete?

1/08/2019 11:45

| Szerző: Klubrádió

Eltűnt egy idős bácsi, akit két havi lakbértartozás miatt hajléktalanszállóra vittek. A kilakoltatás jogvédők szerint törvénytelen volt.

2019. augusztus 01. Reggeli gyors - részlet 19.08.01. Misetics Bálint
06:59
00:00

Egy 79 éves, súlyosan beteg férfit lakoltatott ki Budafok-Tétény önkormányzata – erről a Város Mindenkié Csoport számolt be. Mint írják, a kerületi családsegítő központ egyik munkatársa – vélhetően az önkormányzat utasítására – tegnapelőtt rávette a férfit, hogy adja le a kulcsát az önkormányzat vagyongazdálkodási irodáján, majd „elhelyezte” őt egy Soroksár külső részén lévő hajléktalanszállón. (A bérleti szerződését még januárban, két havi lakbértartozás miatt mondták fel.) 

A férfi azóta eltűnt, az aktivisták sem találják – erről Misetics Bálint, a Város Mindenki Csoport tagja beszélt a Reggeli Gyorsban. Szerinte a kilakoltatás a törvényi feltételei nem álltak fenn, az idős bácsi nem akarta elhagyni a lakást, az önkormányzatnak pert kellett volna indítania ahhoz, hogy jogszerűen kirakhassák őt az otthonából. 

Misetics Bálint úgy látja, hogy a szívinfarktuson és agyvérzésen is átesett férfi - amennyiben az utcán töltötte az éjszakát - életveszélyben lehet. 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Reggeli gyors
2019.08.01. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes