„Klubrádió
Reggeli gyors

Megmenti a gyűjtés kilakoltatás előtt álló nagycsaládot

14/05/2019 09:40

| Szerző: Klubrádió

Több mint 11 millió forint gyűlt össze a kilencgyerekes, zsámboki családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget. Jelenleg úgy tűnik, megoldódik a lakhatásuk – mondta Szalai Krisztina színésznő, aki elindította a gyűjtést.

2019. május 14. Reggeli gyors / részlet - Szalay Krisztina (19.05.14.)
06:51
00:00
Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium. A Magyar Hang foglalkozott a kilencgyerekes család ügyével, akik lejárt hiteltartozás miatt kerültek közel ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket (a kilencedik nyáron lesz 19 éves).

A családot segítő civil, Szalai Krisztina színésznő a Reggeli gyorsban azt mondta: a bajbajutott anya és gyermekei otthonát, amely egy régi, adóssággal terhelt ház, sem jogi, sem más módon nem lehet „megmenteni”. A telken egy másik épületben a volt férj lakik, aki bántalmazta feleségét, ráadásul minden az ő nevén van.

A színésznő közölte: 11,2 millió forint gyűlt össze néhány nap alatt, ezért leállította a gyűjtést, levette a számlaszámot. Úgy néz ki ugyanis, hogy az összeadott pénz felhasználásával a család tud venni egy házat mostani lakhelyén, a Pest megyei Zsámbokon, és rendezni tudja az adósságot is. Fazekas Krisztina, az anya próbálja elérni a végrehajtó céget, hogy megalkudjanak a hitelre, ez már a mai, vagyis a keddi nap eredménye lesz – tette hozzá Szalay Krisztina.

A segítő arról is beszélt, hogy az elszámolás teljesen transzparens lesz, és ezután is tartja a családdal a kapcsolatot.

(Címlapi kép: Magyar Hang)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors
2019. május 14., kedd, 8.00
Műsorvezető: Dési János