„Klubrádió
Esti gyors

Budapestet mégis bünteti a kormány?

5/05/2020 21:16

| Szerző: Klubrádió

A napvilágra került adatok szerint Budapest annyira fertőzött, mint például Fejér megye. A fővárosban van korlátozás, Orbán kedvenc megyéjében nincs, illetve kevesebb van.

2020. május 05. Esti gyors - részlet 20.05.05. Gy. Németh Erzsébet
05:57
00:00

Az Operatív Törzs gondosan elhallgat rengeteg információt, adatot a járványveszélyről, bár az Egészségügyi Világszervezettől a járványügyi szakembereken, orvosokon át ellenzéki politikusokig mindenki mondja, hogy a titkolózás a kór terjedését segíti.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes vetette föl az Esti gyorsban, hogy a mégis rendelkezésre álló adatok szerint Budapesten 1.508 fertőzöttről tudni. Fejér megyében a lakosság számához viszonyítva hasonló a fertőzöttség. A fővárosban mégis szigorúbb korlátozásokat kell fenntartani, mint ott. Óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy ezek szerint Budapestet és Pest megyét így is büntetni akarja a kormány? Ha nem, akkor miért ez a különbségtétel?

Szó volt az interjúban a Pesti úti idősotthonról is, amelybe folyamatosan költözhetnek vissza a lakók. Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy miután tudni lehetett az idős korosztály veszélyeztetettségéről, az első pillanattól kérték a tesztelést ezekben az intézményekben, de hiába. Most a visszaköltözőket vizsgálják, nem gyorsteszttel, hanem a megbízhatóbb módszerrel. Egyébként a főváros 28 idősotthont tart fenn, ezek közül 26-ban nem jelent meg a vírus. A Pesti úti otthon talán nem véletlenül került a lakájmédia célkeresztjébe.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Esti Gyors
2020.05.05. 18:00
Műsorvezető: Kárpáti Iván