„Klubrádió
Hetes Stúdió

Bokros, Lukács, Musk és Trump a Hetesben

23/09/2023 12:00

| Szerző: Klubrádió

Mekkora a baj a gazdaságban? Bokros Lajost kérdeztük, majd szó volt a Hetes Stúdióban Lukács Györgyről, Elon Muskról és a jövő évi amerikai elnökválasztás esélyeseiről is.

2023. szeptember 23. Hetes Stúdió (2023. szeptember 23., szombat 15:00)
52:43
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A magyar gazdaságban akkora a baj, hogy a pénzügyminiszter a kormány kedvenc katonai beruházásait is elhalasztaná, nem is beszélve a banki adó megemeléséről. Ez utóbbit a Fidesz frakcióvezetője cáfolta. A forint mindenesetre azonnal esni kezdett. Bokros Lajos volt pénzügyminiszterrel beszéltük meg a helyzetet.

 
Bokros Lajos
Fotó: Klubrádió/L.Cs.
 

Száz éve jelent meg Lukács György Történelem és osztálytudat című, híressé vált könyve. Az ELTE szervezésében konferenciát  tartottak nemzetközi Lukács-kutatók részvételével. Váradi Júlia interjúi.

Lukács György
 
Lukács György
 

Elon Musk hatósági engedélyt kapott, hogy a Neuralink nevű cége bénult betegek számára készült implantátumot ültesen be önként jelentkezők agyába. A cél az, hogy a betegek a gondolataik segítségével irányítsanak idegi mozgásokat. Keleti Arthur kibertitok-jövőkutatót, az Informatikai Biztonság Napja alapítóját kérdeztük.

 
Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, kép: Steve Jurvetson / Flickr.com
 
 

A jövő novemberi amerikai elnökválasztásig még rengeteg idő van, de a kampány és a jelöltek személye a médiában napi téma. Nem véletlenül: az egyik jelöltet négyszeresen is vád alá helyezték, a másik nyolcvanon felül újrázhat, nem mintha az ellenfél annyival fiatalabb lenne. A gerontokrata jelenről és jövőról az utca emberét kérdezte az amúgy republikánus Tenessee-ben Csernyánszky Judit.

 
Trump és Biden, kép:Flickr.com
 

2023. szeptember 23. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. szeptember 23., szombat 16:05)
51:28
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A második órában pedig szokás szerint Megbeszéljük a hetet Szele Tamás újságíróval, Józsa Mártával és Bolgár Györggyel.