„Klubrádió
Reggeli gyors

Bod Tamás: A törvény nem számít a gyulai polgármesternek, mindig mindent jelenteni kell

18/04/2024 14:56

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A 2019-es hangfelvételen a gyulai polgármester, Görgényi Ernő a munkahelyi szabályok megszegésére ösztökélte Torma Béla fideszes helyi képviselőt. Bod Tamás, a Magyar Narancs munkatársa kiemelte, Görgényi jogász volt mielőtt fideszes politikus lett volna.

2024. május 01.
00:00
00:00

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, egy, a Magyar Narancs által közzétett hangfelvétel szerint 2019 szeptemberében Görgényi Ernő gyulai polgármester gyakorlatilag a munkahelyi szabályok megszegésére ösztökélte Torma Béla fideszes helyi képviselőt, aki akkor a gyulai posta helyettes vezetője is volt.

A 2019-es önkormányzati választások előtt elhangzott beszélgetés során Görgényi arról próbálta meggyőzni Tormát, hogy feladata lett volna tájékoztatnia Görgényit, hogy Galbács Mihály, az akkori ellenzéki polgármesterjelölt 14 ezer háztartásba juttatott el egy olyan anyagot, amelyben a város fideszes vezetése egy üzleti kör összefonódásáról írt. Torma azt mondta, hogy nem adhat ki a szabályok szerint semmilyen olyan információt, ami a posta tudomására jut. A szabályok betartását Görgényi "takarózásnak" nevezte.

"A beszélgetés nagyjából úgy indult, hogy Görgényi Ernő, aki jogász korában ügyvéd volt, és volt egy polgármesteri esküje is, ami a szabályok és törvények betartásáról és betartatásáról szól, nyíltan arról beszélt, hogy ezeket nem kell betartani. Az a lényeg, hogy mindig mindent a Fidesznek kell jelenteni" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Bod Tamás, a cikk szerzője, hogy a Torma postai munkahelyén érvényes jogszabályok ezt egyértelműen tiltják.

A beszélgetés további részében az ügy már ismertetett részleteiről beszélt Bod.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Bod Tamással
2024.04.18., csütörtök 8:35
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János