„Klubrádió
Szerepvállalás

Biztonság és társadalmi szövetségek

26/11/2023 15:19

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A gyerekek biztonságára minden körülmények közt fokozottan kell figyelni. Erről és a társadalmi szövetségek működéséről szólt az e heti Szerepvállalás.

2023. november 25. Szerepvállalás (2023. november 25., szombat 13:00)
26:31
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A gyerekekkel foglalkozó felnőttek felelőssége, hogy a rájuk bízott gyerekek biztonságban legyenek. Nemrég elindult a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Sport Programja, amely kifejezetten a sportoló gyerekek biztonságával foglalkozik, és amelynek keretében például a sportszervezetek is segítséget kapnak a gyerekvédelmi útmutató elkészítéséhez, illetve a sportszakemberek tréningeket, képzéseket kérhetnek az alapítványtól. Stáhly Katalin pszichológus, gyerekjogi szakértő, a program szakmai vezetője avat be a részletekbe.

A társadalmi szövetségek motivációit, struktúráját feltérképező, egyedülálló kutatás zajlik a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium keretében. A Pannon Egyetem kutatóinak munkája során azt vizsgálják, miért éri meg különböző szövetségekhez csatlakozni. Céljuk többek közt, hogy feltérképezzék, melyek a társadalmi szövetségek közös mozgatórugói, milyen sikertényezőket azonosíthatunk és milyen tematikus fókuszokat határozhatunk meg. Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja mesél a kutatásról.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. november 25. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori