„Klubrádió
Esti gyors

Bizalmatlanul – Kárpáti Iván jegyzete

21/11/2023 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván

És Ön kiben bízik?

2023. november 21. Esti gyors-részlet (2023.11.21. Kárpáti Iván jegyzete)
01:29
00:00
Az egy dolog, hogy a magyarok elsöprő többsége nem bízik az úgynevezett közszolgálati médiában – ennyire csak Lengyelországban rossz a helyzet –, de ha megnézzük a friss uniós felmérés eredményeit, tulajdonképpen azt láthatjuk, hogy másban sem nagyon. Illetve egymásban egy kicsit.

Ez azt jelenti, hogy az ismerősök FB-posztjait, megosztásait böngészik leginkább a hírfogyasztók. Erre szokás mondani, hogy megérett a világ a pusztulásra, a Facebook egy pöcegödörré vált, és ha még akad rajta valami jó, azt is ebből a bűzös lyukból kell kikaparni, arra meg nem tudom, miért van gusztusa bárkinek is.

Külön elnézést kérek azoktól, akik ezt a szöveget a hírfolyamukon olvassák, talán egyszer ők is belátják, hogy nem érdemes ezt a szörnyűséget böngészni. Szolgálati közlemény: nyissák meg inkább közvetlenül a Klubrádió oldaláról, mindenki jobban jár, ne etessük a szörnyet.

Eurobarométer 2023
 
Eurobarométer 2023
 

De vissza a 140 milliárd forintból fenntartott állami médiára, hogy dicséretet is osszak: az, hogy a megkérdezettek negyede tartja csak megbízhatónak, ad még némi reményt. Ezzel persze nem tudtuk le a házi feladatot, mert a számok azt üvöltik, hogy a hagyományos, szerkesztett hírforrások drámaian szorulnak vissza. Ebben nekünk professzionális médiamunkásoknak igenis van felelősségünk, nem lehet mindent a körülményekre fogni. De azért az a 140 milliárd..., az nagyon fáj.

Kárpáti Iván jegyzete a 2023. november 21-i Esti gyorsban hangzott el.