„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Békéltetés online

5/09/2019 15:48

| Szerző: Klubrádió

Kevesen használják, kevesen ismerik, pedig kényelmesebb módja egy reklamáció elintézésének, mintha személyesen kellene felkeresnünk a békéltető testületet.

 

2019. szeptember 05. Nívó - részlet 19.09.05.
03:37
00:00

Ingyenes, egyszerű és gyors, de nagyon kevesen ismerik. Ez az online békéltetés. Azoknak jelent ez segítséget, akik webshopban vásároltak, gondjuk akadt a termékkel, de a reklamációjukkal nem mentek sokra. Szeptembertől némi jogszabályváltozás történt, de nem csak ezért került elő a Nívóban a téma, hanem azért, hogy megismertessük a használatát, az előnyeit.

Kevesen tudják, hogy minden webshop köteles tájékoztatni leendő vevőit az online békéltetés lehetőségéről, sőt az oldalán el is kell helyeznie egy linket, melyen át a vásárló igénybe veheti a lehetőséget. Amennyiben elégedetlenek vagyunk az áruval, és panaszunkat nem, vagy nem megfelelően kezelik, bejelentést tehetünk a hatóságnál.

Ezen kívül kattintsunk a megadott linkre, csatoljuk az eddigi levélváltásunkat, panaszbejelentésünket, majd válasszunk ki egy békéltető testületet. Itt nem vagyunk lakóhelyhez kötve, bármelyiket kiválaszthatjuk. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy nem kell személyesen megjelennünk a testület előtt, mert az az egész iratanyagot egyben megkapja.

Elképzelhető, hogy még néhány levélváltásra szükség lesz, de ha bármelyik fél kéri, az eljárást azonnal megindítja a békéltető testület.

A műsorban még ahhoz is tanácsot adott Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértő, hogy mikor érdemes kicsomagolnunk az interneten rendelt árut, és arról is szó volt egyebek mellett, hogy a kerékpár gumijára van-e szavatosság.

A műsor részletét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Nívó
2019.09.05. 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta