„Támogassa
Planéta - az élet dolgai

Barangoljunk együtt a Planétán!

8/09/2023 13:29

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

Pénteken délután 2-kor elstartolt Lay Viktória új műsora, a Planéta – az élet dolgai. Az ügy elnevezésű rovatban inspiráló vendégek mutatnak példát, akik megtalálták azt, amiért harcolnak. A Kertek alattban Magyarország tájait fedezzük fel. A Gazdiképzőben mesterkurzust vehetünk társállattartásből, az Elmélyülőben című rovatban pedig mentális egészségünkről, a világ és a lélek dolgairől lesz szó.

2023. szeptember 08. Planéta - az élet dolgai (2023. szeptember 08., péntek 14:00)
49:46
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória Szerkesztők: Lay Viktória
Kóboroljunk együtt a Föld nevű bolygón az emberi és a természeti világban együtt, kéri Lay Viktória műsorvezető hallgatóitól. Gondolatokat, érzéseket, és élményeket követve, minden pénteken délután közös utazásra hív, hogy megismerve a világot, magunkról is tanuljunk. A hetente jelentkező magazinműsorban egy felelős gondolkodású műsorvezető elképzelései jelennek meg érdekes beszélgetések, izgalmas helyszíni riportok által. Az ügy című rovatban olyan inspiráló vendégek mutatnak példát, akik megtalálták azt, amiért harcolnak, amire feltették az életüket, és amit szenvedélyesen csinálnak.

Lay Viki, akit a legtöbben talán a Zöldklubból ismernek, még a kinti világot is becsalogatja a stúdióba adásonként egy félórára Kertek alatt című rovatával. Magyarország tájain barangol, felfedezve eldugott helyeket, természeti kincseket. Megismerhetjük segítségével az ország elhagyott bányáit, megkereshetjük tengerszemeit, felfedezhetjük geológiai képződményeit. A szerkesztő-műsorvezető mindeközben felhívja a figyelmet az etikus és felelős túrázásra, a természeti értékek sérülékenységére.

 
Barangoljunk együtt!
 
Fotó: Flickr
 

A növények mellett helyet kapnak a Planétán az állatok is. Egészen konkrétan a kutyák, ami egyáltalán nem meglepő egy olyan műsorban, amelyet Lay Viki készít. Már több éve foglalkozik olyan kutyás kérdésekkel, amelyek a kezdő gazdikat vagy a kutyátlanokat is érdekelhetnek. Most szintet lép, és Gazdiképző rovatában felsőfokra emeli a társállattartást. Állattani ismeretek, viselkedés, kommunikáció, nevelés, táplálás, jogszabályok és minden egyéb részletes feldolgozásra kerül a rádiós mesterszakon, ezzel is hozzájárulva egy jóval felelősebb állattartási kultúra kialakításához.

Bár négylábú barátaink sokszor mentális egészségünkre is jó hatással vannak, egy külön fejezetben, az Elmélyülőben a világ és a lélek dolgaiba is elvezet minket a műsor.

Az egyes rovatok heti- kétheti váltásban jelentkeznek majd. 

Az első adásban...

Túrázni készülődtünk, arról volt szó hogyan vágjunk neki, mit vigyünk magunkkal és egyáltalán, melyik turistajelzés mit jelent.

Az adás második felében pedig azt próbáltuk megérteni, milyen állat is a kutya.

A teljes adást visszahallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

A korábban a pénteki 14:00 és 15:00 közötti Vény nélkül és Ép ésszel című műsoraink megszűnnek. Szeptembertől induló új illetve megújuló műsorainkról ebben a cikkben gyűjtöttünk össze minden információt. 

Planéta - az élet dolgai 
Első adás: szeptember 8. péntek 14:00
Szerkesztő-műsorvezető: Lay Viktória