„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Bárándy: Látszik, hogy a társadalomnak mennyire elege van a NER-ből

24/06/2024 19:18

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozoztt hangfelvételt afféle origónak tartja Bárándy Gergely, amelyből néhány hónap alatt egy 30 százalékos párt nőtt ki, amely jelzi, hogy mennyire elege van a társadalomnak NER-ből.

2024. június 24. Megbeszéljük - részlet 24.06.24. Bárándy Gergely
18:56
00:00

Az EP-választásokat lehet ellenzéki kudarcként értékelni, erre utal az is, hogy az MSZP éléről lemondott Kunhalmi Ágnes, és Komjáthi Imre is, miután az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség mindössze 8,03 százalékot ért el a június 9-i európai parlamenti választáson. A Momentum elnöke, Donáth Anna és a párt teljes elnöksége is lemondott, mivel pártjuk kiesett az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe sem.

"Helyesnek tartom, hogy legalább az MSZP-ben a két társelnök lemondott, hiszen egy erősen kudarcos választáson van túl a magyar baloldal, és nyilvánvalóan a politikai következtetéseket le kell vonni, és a vezetőknek a felelősséget is vállalniuk kell" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Bárándy Gergely ügyvéd, korábbi országgyűlési képviselő arra a kérdésre: hogyan tovább, baloldal? Hozzátette azonban, jelen helyzetben szerinte nem a magyar baloldali politika kudarca vezetett ide, hanem sokkal inkább egy másik, friss politikai erő megjelenése: Magyar Péteré.

Megjegyezte, a Magyar által nyilvánosságra hozoztt hangfelvételt – amelyen Varga Judit arról beszél volt férjének, hogy "Rogánék kihúzatták magukat" a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból – afféle origónak tartja, amelyből néhány hónap alatt egy 30 százalékos támogatottságú párt nőtt ki. Mindezek alapján úgy látja, levonható a következtetés,  hogy "az társadalomnak mennyire elege van a NER-ből és a NER-t kiszolgáló ügyészégből, Állami Számvevőszékből, Alkotmánybíróságból, stb."

Az, hogy Magyar Péter és a Tisza párt 30 százalékra tudott erősödni, az ellenzéki politika kudarcát mindenképpen jelzi Bárándy szerint, egyik ellenzéki párt sem tudott olyan ajánlattal előállni, vagy politikával élni, amely a társadalom megelégedését szolgálta volna. Ez így van kifejezetten a baloldallal is: "Rengeteg, kifejezetten baloldali szavazó átszavazott Magyar Péterre, aki egyébként felvállalta, hogy jobboldali." 

Szerinte számos olyan ellenzéki pártvezető van, aki nem érdekelt a sikerben, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy elvhű, ellenzéki politikusokat is ismer. Épp ezért nem új ajánlattal, politikával kellene előállniuk, hanem a hitelesség visszanyerése lenne a cél. Ebben szerinte Magyar Péter jelenléte segíthet, hiszen az ellenzéket megújulásra kényszerítheti.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Bárándy Gergellyel
2024.06.24., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György