„Klubrádió
Esti gyors

Az Igori állomáson a lopás zavartalanul folyik – Dési János jegyzete

6/04/2020 18:02

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Az önkormányzatok vagy az ellenzéki pártok tönkretétele régi vágy volt. Íme. Összefogás? Együtt egymásért? A tiédért. A parlamentnek agyő. Az önkormányzatoktól mind több pénz elkobozva – igaz, több a feladatuk, de hadd mérgesedjenek az emberek.

2020. április 06. Esti gyors-részlet (2020.04.06. Dési János jegyzete)
02:35
00:00
Vannak jó hírek. A szombathelyi fociinfrastruktúra fejlesztése – 6 milliárd forint – zavartalanul folyik. Az egyházak úgy nyelik a közpénzt, mint a kacsa a nokedlit. Itt egy pillanatra álljunk is meg! Attól még bőven el lehetne mondani a prédikációban, hogy a mi főkegyúrunk a legfőkegyúrabb. És utána könnyed kézzel a pénzt a hajléktalanok, a rászorulók, a nélkülözők megsegítésére fordítani. (A visszaküldést nem ajánlom, még ellopikálódna – Vitéz László szép szavával élve.) Vagy, ha nevezett egyházi méltóságok jobban szeretnek püspöki palotájuk kényelmében üldögélni, mint felebarátaikért tenni, akkor tessék átutalni Iványi Gáborék egyházának a mi milliárdjainkat. Ott jól hasznosulna. És az Úr az egy. De most persze fontosabb egy milliárdos vivócsarnok egy apácák menedzselte iskolának, mint bármi más.

Az úgynevezett propagandára – mert nevezhetjük ezt magyarul hazugsággyárnak – is ömlik a pénz. Na és a kedvencem a Budapest – Belgrád vasútvonal, amelyet éppen most hosszabbítanak meg Igori állomásig. Az élet gyakran utánozza az irodalmat. Eddig azt hittem, hogy csak Rejtőnél van olyan, hogy lopási célzattal egy Potemkin vasútvonalat leszámláznak, miközben a pénz máshol – hmm – hasznosul.

Bár megnézném én magamnak Mészáros Lőrincet, amint az ő Budapest – Belgrád Igori állomására beérkezik egy személy – egy arab nőszemély. Elágazó italkeveréket hoz kétféle pálinkából. Azt, hogy negyed ötkor dühöngeni kezd Mészáros, készséggel elhiszem. Vasútnál első a pontosság.

Jut eszembe: A Mészáros – Garancsi – Tiborcz és társaik csatársor most is jól muzsikál. A pénz mind több ott – Viktor biztos örül neki.

És a vírus ellenére a politikai bosszúállás zavartalanul folytatódik. Az önkormányzatok vagy az ellenzéki pártok tönkretétele régi vágy volt. Íme. Összefogás? Együtt egymásért? A tiédért. A parlamentnek agyő. Az önkormányzatoktól mind több pénz elkobozva – igaz, több a feladatuk, de hadd mérgesedjenek az emberek. Majd a fideszes települések ki lesznek mentve, egyet se félj, barátocskám!

Közben maszkok továbbra sincsenek, tesztet ne csináljunk, mert még a végén kiderül valami. Katonai járőr géppisztollyal a vírus ellen – nagy éljent nekik!

Egy a biztos – gondolják ők: stadion akkor is lesz, ha mind beledögöltök.

Hát nem tesszük meg neki azért sem ezt a szívességet.

Maradjanak otthon!

Dési János jegyzete a 2020. április 6-i Esti gyorsban hangzott el.