„Klubrádió
Esti gyors

Az igazi férfi... - Lampé Ágnes jegyzete

28/10/2019 18:00

| Szerzők: kolbászSzijjártó Péterbékéscsaba

Szijjártó igazi férfi? Ő meg tudja enni? Vagy simán csak macsózott, ahogy azt egy igazi hungarikumos fesztiválon jó erős pálinka mellett tenni kell?

2019. október 28. Esti gyors-részlet (2019.10.28. Lampé Ágnes jegyzete)
01:28
00:00
Az igazi férfi a legcsípősebb kolbászt is meg tudja enni, a legcsípősebb pedig a csabai a világon – ezt a külügyminiszter, Szijjártó Péter mondta a 23. Békéscsabai Kolbászfesztiválon. Azt is hozzátette, hogy a csabai kolbin kívül Puskás Ferenccel és a pálinkával azonosítják a magyarokat a világon. Ez utóbbi kettő rendben is van, meg persze a kolbász is. De hogy az igazi férfi a világ legcsípősebb kolbászát is meg tudja enni? Hát! Mit is akar ez jelenteni?

Talán Szijjártó igazi férfi? Ő meg tudja enni? Vagy simán csak macsózott, ahogy azt egy igazi hungarikumos fesztiválon jó erős pálinka mellett tenni kell?

Lehet. Bár ilyen alapon azt is előhozhatta volna, hogy milyen az igazi nő? Nézi, ahogy az igazi férfi megeszi a legcsípősebb kolbászt? Aztán elmosogat, elpakol és hazamegy?

Amúgy a kolbászfesztivál jó buli. Tavaly majdnem 19 ezer tonna kolbászt exportáltunk 45 országba, amivel a 12. lettünk a világon. Erről Szijjártó a frisskolbász-gyúró versenyen azt mondta a csapatoknak: gyúrjanak annyi kolbászt, hogy "jövőre benne legyünk az első tízben".

És azért tett egy szúrós kis médiás megjegyzést is, amikor mindehhez még azt is hozzátette: a brit Guardian újság - amely szerinte igazán nem gyakran ír pozitívan Magyarországról - Európa tíz legjobb őszi fesztiválja között említette tavaly a kolbászfesztivált.

Ilyen egy igazi férfi.

Címlapi kép: Flickr

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. október 28-i Esti gyorsban hangzott el.