„Klubrádió
Szerepvállalás

Applikációval az ételpazarlás ellen

8/10/2023 17:05

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Kidobásra ítélt ételeket megmentő Munch és a lakásmenetet szervező Habitat for Humanity voltak az e heti Szerepvállalás középpontjában.

2023. október 07. Szerepvállalás (2023. október 07., szombat 13:00)
25:51
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Szomorú tény, hogy a világon előállított élelmiszerek harmada a kukában végzi. Ez a mennyiség Európában évente közel 6 millió tonna kidobott élelmiszert jelent. Vannak azonban reményre okot adó hírek is. A Munch ételmentő platform ugyanis eddigi talán legnagyobb mérföldkövéhez érkezett: applikációjával már több mint egymillió, kidobásra ítélt élelmiszercsomagot mentettek meg Magyarországon. Élelmiszerpazarlásról, sikerekről és nemzetközi terjeszkedésről is beszélgetek Wettstein Albert társalapítóval.

Sok önkéntes munkával, májusban nyitotta meg kapuit a Habitat for Humanity kreatív központja a Margit körúton, ahol kulturális, kreatív és közösségépítő programokkal várják az érdeklődőket. Október különösen eseménydús a szervezet életében, hiszen többek közt a lakhatás világnapja, a lakhatás hete és a lakásmenet is erre az időszakra esik. A hónap programkínálatáról Ónodi-Szabó Lenkét, a Habitat Kreatív Központ projektmenedzserét kérdezem.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. október 7. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori