„Klubrádió
Hetes Stúdió

Akku, atom, dinamit... – Hetes Stúdió-ajánló

7/10/2023 11:36

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Szénási Sándor műsorvezető várja önöket a szerkesztővel, Csernyánszky Judittal együtt a Hetes Stúdióban ezen a héten.

2023. október 07. Hetes Stúdió-ajánló (2023.10.07.)
01:58
00:00
A következő témákat ajánljuk:

24 magyar vagy félig magyar származású Nobel-díjasunk van, s többségükre áll, hogy nem akkor kapták meg a svéd királyi akadémia legrangosabb kitüntetését, amikor Magyarországon tevékenykedtek. A sikert nem elsősorban hazánknak köszönhették. Pálinkás Józseffel, az MTA volt elnökével beszélgetünk erről.

 
Pálinkás József
 

30 ország részvételével szervezte meg a VDSZ, a Friedrich Ebert Alapítvány és az Európai Szakszervezeti Szövetség az akkumulátoripari Világkonferenciát, ahol dőlt a panasz a szakszervezet képviselőiből. Ellenkező véleményével két ember tűnt ki ebből a csapatból. Csernyánszky Judit interjúiból kiderülnek a részletek.

Jönnek vagy maradnak az uniós pénzeink Brüsszelben? Hírlapi kacsát tálalt-e a Financial Times, vagy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél… Balázs Péter volt uniós biztost, külügyminisztert kérdeztük a legfrissebb információkról.

 
Balázs Péter
 
Budapest, 2018. február 13. Balázs Péter közgazdász, volt uniós biztos és külügyminiszter a Válasszunk! 2018 (V18) csoport sajtótájékoztatóján a fővárosi Hotel Benczúrban 2018. február 13-án. MTI Fotó: Soós Lajos
 

Sok mindenre gondolhattak a nukleáris korszak katonai tervezői, de arra aligha, hogy egy újabb európai háborúban a hagyományos lőszertartalékok szűkös volta miatt fog aggódni leginkább a Nyugat. Márpedig ez volt az egyik kulcstéma az idei Varsói Biztonsági Fórumon. Kárpáti János összeállítása.

Hetes Stúdió: Gulyás Balázs, Bolgár György, Csernyánszky Judit, Szénási Sándor, Nagy Gábor
 
Hetes Stúdió: Gulyás Balázs, Bolgár György, Csernyánszky Judit, Szénási Sándor, Nagy Gábor
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

M̶ű̶s̶o̶r̶u̶n̶k̶ ̶m̶á̶s̶o̶d̶i̶k̶ ̶f̶e̶l̶é̶b̶e̶n̶ ̶m̶e̶g̶b̶e̶s̶z̶é̶l̶j̶ü̶k̶ ̶a̶ ̶h̶é̶t̶ ̶l̶e̶g̶f̶o̶n̶t̶o̶s̶a̶b̶b̶ ̶e̶s̶e̶m̶é̶n̶y̶e̶i̶t̶ ̶N̶a̶g̶y̶ ̶G̶á̶b̶o̶r̶r̶a̶l̶,̶ ̶a̶ ̶H̶V̶G̶ ̶v̶e̶z̶e̶t̶ő̶ ̶s̶z̶e̶r̶k̶e̶s̶z̶t̶ő̶j̶é̶v̶e̶l̶,̶ ̶G̶u̶l̶y̶á̶s̶ ̶B̶a̶l̶á̶z̶z̶s̶a̶l̶,̶ ̶a̶ ̶G̶u̶l̶y̶á̶s̶á̶g̶y̶ú̶ ̶M̶é̶d̶i̶a̶ ̶a̶l̶a̶p̶í̶t̶ó̶j̶á̶v̶a̶l̶,̶ ̶é̶s̶ ̶t̶e̶r̶m̶é̶s̶z̶e̶t̶e̶s̶e̶n̶ ̶B̶o̶l̶g̶á̶r̶ ̶G̶y̶ö̶r̶g̶g̶y̶e̶l̶.̶ ̶M̶ű̶s̶o̶r̶u̶n̶k̶ ̶2̶.̶ ̶ó̶r̶á̶j̶á̶t̶ ̶m̶e̶g̶n̶é̶z̶h̶e̶t̶i̶k̶ ̶a̶ ̶K̶l̶u̶b̶r̶á̶d̶i̶ó̶ ̶Y̶o̶u̶T̶u̶b̶e̶ ̶c̶s̶a̶t̶o̶r̶n̶á̶j̶á̶n̶ ̶s̶z̶o̶m̶b̶a̶t̶o̶n̶ ̶e̶s̶t̶e̶ ̶6̶-̶t̶ó̶l̶.̶ ̶A̶ ̶t̶e̶l̶j̶e̶s̶ ̶a̶d̶á̶s̶ ̶p̶e̶d̶i̶g̶ ̶a̶ ̶K̶l̶u̶b̶r̶á̶d̶i̶ó̶ ̶h̶o̶n̶l̶a̶p̶j̶á̶n̶ ̶v̶i̶s̶s̶z̶a̶h̶a̶l̶l̶g̶a̶t̶h̶a̶t̶ó̶.̶ ̶ ̶

MŰSORVÁLTOZÁS

A mai izraeli támadásra reagálunk mi is: a Hetes Stúdió második órájában a stúdióból Rózsa Péter és Dési János beszélget Herskovits Eszterrel, lesznek szakértői elemzések, valamint izraeli helyszíni tudósítások is.

(Az eredetileg tervezett második órát a YouTube-csatornánkon hamarosan elérhetik.)

Várjuk önöket a stúdióba! A Hetesbe!

Hetes Stúdió
2023. október 7. szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Csernyánszky Judit