„Klubrádió
Esti gyors

A szúnyogot nem érdekli, kire szavaztál

27/06/2019 21:51

| Szerző: Klubrádió

A szúnyogok nem állnak meg a kerülethatáron, az irtásuk azonban úgy tűnik, igen. Németh Angéla, a XV. kerület ellenzéki polgármestere azt mondja, a szomszédos, fideszes vezetésű kerületekben irtották a vérszívó rovarokat, náluk nem.

2019. június 27. Esti gyors / részlet, Németh Angéla (19.06.27.)
06:02
00:00

Arról kérdeztük Németh Angélát, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (Ráte) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben győztes polgármestert, vajon tényleg előfordulhat-e, hogy a fideszes kerületekben irtják a szúnyogokat, míg az ellenzékiekben nem.

Úgy válaszolt: nagyon úgy néz ki, hogy igen, mert a szomszédos IV. és a XVI. ligetben volt szúnyoggyérítés, de náluk nem irtottak. "Van jól és rosszul szavazó XV. kerületi lakos, de a szúnyogok mindenki vérét szívják" - mondta.

Információi szerint a IV. és a XVI. kerület külön kérte az irtást, ők azonban nem, mert eddig az volt a gyakorlat, hogy kérés nélkül végzik ezt a feladatot. Viszont ha mostantól kérni kell, az a kérdés, hogy ők honnan tudtak erről - jegyezte meg.

Írtak a fővárosi önkormányzatnak, hogy végezzék el az ő kerületükben is a szúnyoggyérítést; elvileg 28-ától kezdődik az irtás, meglátják, mi lesz. Nem azt mondja, hogy a IV. kerületben nem eszik meg a szúnyogok az embereket, de náluk elfajult a helyzet. A Szilas-patak menti kerületekben, ahol sok a vizes, erdős terület, ott lett szembetűnő a különbség, mert a másik két kerület szerintük jobb helyzetben van.

Remélik, nem esnek abba a csapdába, mint az útépítésnél, hogy a XVI. kerület 2,2 milliárd forintot kapott útfelújításra, a IV. 800 milliót, ők meg semmit.

Németh Angéla hangsúlyozta: nem őt büntetik, hanem a kerületi 80 ezer lakost. Kérhettek volna soron kívüli irtást is, de mivel nincs költségvetésük, fedezet hiányában nem tehetik meg - mondta.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2019. június 27., 18.30
Műsorvezető: Gergely Zsófia