„Köszönjük,
Esti gyors

A szakállas bácsi – Kárpáti Iván jegyzete

30/08/2022 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Orbán Viktor elfáradt, kimerült, egyszerűen szüksége volt a hosszabb pihenésre.

2022. augusztus 30. Esti gyors-részlet (2022.08.30. Kárpáti Iván jegyzete)
02:04
00:00
Orbán Viktor hetek óta joviális mikulásként járja a horvát szigetvilágot. A médiának csepegtetett képek alapján láthatóan kisimult és teljesen önazonos. Ezt minden irónia nélkül mondom. Ha egyszer saját döntése alapján hátrébb lép a politikától, akkor nagyjából így fogja élvezni munkájának tengernyi gyümölcsét, időnként jótanácsokkal ellátva azokat, akik a nyilvánosság előtt majd viszik a boltot tovább.

A „miniszterelnökhöz közel álló informátor” azt az exkluzív információt osztotta meg a Blikk oknyomozóival, hogy Orbán Viktor elfáradt, kimerült, egyszerűen szüksége volt a hosszabb pihenésre. Szeretném csöndben jelezni, hogy mi is marha fáradtak vagyunk és az a körülmény, hogy Orbán Viktor feltöltődött, egyben azt is jelenti, hogy még elgyötörtebbek leszünk dinamikus visszatérése után.

Félve írom le, hogy a miniszterelnök most kénytelen lesz valódi problémákkal harcolni, nem pedig azokkal, amiket maga kreált. Azért lennék ezzel óvatos, mert ezt már a covid alatt is számtalanszor felemlegették, aztán túl vagyunk azon is. Már aki túlélte. Ami előttünk áll, arra a gazdaságban jó negyven éve nem volt példa a világban, várható recesszió és brutális infláció. Itthon a rezsidémont még egy olyan kapacitás sem fogja tudni lebirkózni, mint Németh Szilárd. Orbán Viktor pár napig még a hófehér sziklákat figyeli a tintaszínben szikrázó tenger lágy hullámain ringatózva.

Aztán szekrénybe akasztja színes ingét, belenéz a tükörbe, keze utoljára még végigsimít ősz borostáján, fogja a habot és a borotvát, lassú mozdulatokkal, óvatosan megválik a vakáció kellemes emlékétől. Mire landol a ferihegyi betonon, már újra ráncok fodrozzák homlokát, sietve igazgatja zakóját. Jönnek a dolgos, szürke hétköznapok.

Kárpáti Iván jegyzete a 2022. augusztus 30-i Esti gyorsban hangzott el.