„Klubrádió
Szerepvállalás

A Pénzügyi Tabu társasjáték nyerte a Legjobb terméknek járó Civil Díjat

18/06/2023 13:10

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület projektjét jutalmazták az idei Civil Díj átadóján. Bálega János, a debreceni egyesület stratégiai vezetője mesélt a projektről a Szerepvállalás című műsorban.

2023. június 17. Szerepvállalás (2023. június 17., szombat 13:00)
25:52
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az állami gondoskodásban élő gyerekeknek szülői szeretet hiányában sokkal kevesebb esélyük van az önálló, boldog életre. A folyamatosan változó személyekkel és környezetben képtelenek valódi, bizalmi kapcsolatokat kialakítani, alapvető mintákat elsajátítani, a tehetségüket kibontakoztatni. Pedig minden gyerek tehetséges valamiben, csupán feltétel nélküli szeretet és sok-sok pozitív megerősítés kell ahhoz, hogy megtalálja ezt magában. A családjukból kiemelt gyerekekkel foglalkozó Világszép Alapítvány egyéni- és csoportos figyelmet biztosít 150 többszörösen traumatizált gyereknek, amely által átélhetik, hogy a világ számukra is lehet szép és lehetőségekkel teli. Gyereknap apropójából egy különleges együttműködés különleges mondanivalójára hívták fel a figyelmet, amelynek Tóth Vera énekes, valamint egy, az alapítvány által mentorált, gyermekotthonban nevelkedett fiatal a főszereplője. Vendégem Marton Kriszta, a szervezet ügyvezetője.

Az idei Civil Díj  'Legjobb termék/szolgáltatás' kategóriájának nyertese a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület projektje, a Pénzügyi Tabu társasjáték, amely  a fiatalok pénzügyi nevelését segíti. A termék egy óriás, és egy asztali társasjáték, amelyhez képzés tematikát és szolgáltatást is kidolgoztak. A játék a magyar mellett már másik 6 nyelven is elérhető és asztali verziója családok számára is élvezetes játékos tanulási lehetőséget ad. Bálega János, a debreceni egyesület stratégiai vezetője avat be a részletekbe.

 
Bálega János stratégiai vezető, KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület
 
Az idei Civil Díj 'Legjobb termék/szolgáltatás' kategóriájának nyertese a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület projektje, a Pénzügyi Tabu társasjáték, amely a fiatalok pénzügyi nevelését segíti.
Fotó: Varga Orsi
 

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.