„Klubrádió
Reggeli gyors

A Pedagógiai Társaság szerint a gyerekeket akarják megtéveszteni

26/02/2019 14:09

| Szerző: Klubrádió

A gyerekek megtévesztéséről van szó – így reagált a Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke arra, hogy felvételi nélkül juthatna be a szakirányú egyetemre az, aki előtte technikumba járt.

2019. február 26. Reggeli gyors-részlet /Szenes György-interjú (2019.02.26.)
04:48
00:00

Érdemi tervezet helyett a szülők és gyerekek megtévesztéséről van szó, mert 15 éve nincs felvételi vizsga a felsőoktatás intézményeknél – így reagált a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke a Reggeli Gyorsban arra a kiszivárogtatott kormányzati elképzelésre, amely szerint felvételi vizsga nélkül juthatna be a szakirányú felsőoktatási intézménybe az, aki előtte a technikumi képzést választja.

 
Műegyetem 
Forrás: Flickr.com
 

Az ötéves technikusi képzést az ösztöndíjak és a tanulás melletti munkáért járó fizetés mellett azzal is vonzóbbá akarja tenni a kormány, hogy az ide járó diákok felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra - derült ki az Index birtokába került kormányzati előterjesztésből. A gépésztechnikus tehát ilyen módon nem juthatna be a jogi egyetemre, de valamilyen műszaki felsőoktatási képzésre igen.

Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke azt mondta, hogy a hangzatos kormányzati üzenetekkel szemben rombolás zajlik a hazai szakképzésben, az elmúlt 8-10 évben.

Reggeli gyors
2019. február 26., kedd
műsorvezető: Dési János

 

 


Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.