„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

"A NER elszoktatta az embereket a valódi politikai versenytől"

5/10/2021 14:35

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Teljesen természetes, hogy az előválasztás két fordulója között kiéleződnek a viták az ellenzéki politikusok között Lamperth Mónika szerint. A volt szocialista belügyminiszter sokkal fontosabbnak tartja azt, hogy végül egységesen álljanak fel a pártok és készüljenek a 2022-es választásra.

2021. október 05. Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. október 05., kedd 09:00): Lamperth Mónika
45:33
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Bálint Judit, Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Minden fennakadás, technikai probléma dacára gördülékenynek és hatékonynak ítélte az előválasztás első fordulójának procedúráját Lamperth Mónika. A volt belügyminiszter, volt szocialista országgyűlési képviselő, maga is részt vett nemcsak a szavazatszámlálásban hanem a vitatott eredményű választókerületekben leadott szavazatok újraszámlálásában is feladatot kapott, amelyre pénteken kerül majd sor. Újraszámlálásra olyan körzetekben van szükség, ahol 2 százaléknál kisebb különbséggel nyert jelölt.

Az érvénytelen szavazatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a QR-kód beolvasása új módszer, eddig nem volt rá példa választási folyamatban, így ezek a leadott szavazatok ugyan érvénytelenek, megvizsgálva őket egyértelműen kizárható, hogy bármilyen párt, jelölt hátrányának okozása lett volna a cél.

 
Lamperth Mónika
 

Sokan felvetették azt, hogy az első fordulót követően újra kiéleződni látszanak az ellentétek. Lamperth szerint ez teljesen természetes, "nem kell elkeseresdni, most meccselnek a politikusok. A NER elszoktatott bennünket attól, hogy van valódi politikai verseny". A lényeg szerinte, hogy végül egységesen állnak majd a választók elé.

Hangsúlyozta ebben miniszterelnök-jelöltek felelőssége is hatalmas, azoké is, akik nem jutottak tovább a második fordulóba, hogy betartsák ígéretüket és felsorakozzanak a jelölt mögé, aki végül Orbán Viktor kihívója lesz a 2022-es választásokon.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli személy/interjú Lamperth Mónikával
2021.10.05., kedd 9:00
Riporter: Dési János