„Klubrádió
Café Péntek

A múlt megjövendölése

26/01/2024 17:02

| Szerző: Váradi Júlia

A Café Péntekben ezúttal a fotóművészeté és a képzőművészeté volt a főszerep.

2024. január 26. Café Péntek (2024. január 26., péntek 20:00)
50:07
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Két megdöbbentően érdekes kiállítás nyílt egyszerre a Mai Manó Galériában. A földszinti kiállítóterekben Mások bőrében címmel két fiatal francia fotográfus Elsa és Johanna számtalan karakter bőrébe bújva tárják fel a női lét lényegét, a világ különböző pontjain és helyszínein. Kereszty Anna kurátor beszélt a képekről.

Az emeleten A múlt megjövendölése történik, ugyanis Stephen Berkman amerikai fotótörténész, professzor és művész egy 19. századi, Zohar nevű fényképész fergetegesen szép képeit segít rejtélyes módon feltámasztani a múltból. A művészt faggattuk.

 

A Kahan Art Galériában pedig legalább ennyire különleges Szabó Eszter Ágnes kollekciója kékfestett porcelán tányérokra és falvédőkre hímzett politikai pamfletekből. Vele is beszélgettünk.

A szenvedély íze című francia film a szerelem és a gasztronómia legmélyebb rejtelmeibe vezet bennünket. Mautner Zsófia mindkettőről sokat tud, vele is beszélgettünk.

Friderikusz Sándort kérdeztük a vasárnap átadandó és részben általa alapított Szente-díjról, amely egy kiváló újságíró kollégánk emlékét hivatott ápolni.

 
Szente László
Klubrádió
 
Café Péntek
2024. január 26. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia