„Klubrádió
Esti gyors

A kettős mércéről - Herskovits Eszter jegyzete

5/04/2019 16:51

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Fekete-Győr András ellen eljárás indult, mert egy játékboltban is kapható füstszórót dobott a rendőrök közé egy tüntetésen. Példás megtorlása ez egy nyugalom megzavarására vastagon alkalmas eszköz használatának.

2019. április 05. Esti Gyors jegyzet 2019.04.05
01:51
00:00
Nyilván nem ő az egyetlen hasonló bűnelkövető, csak valami sorosista ármánykodás okán nem értesülünk a tömegével botrányba fulladt gyerekzsúrokról, ahonnan pánikszerűen menekültek a meghívottak, miután a házigazda a sarki játékboltban beszerzett egy füstszórót.

A másik hétpróbás bűnözőt, Gulyás Mártont még 2017-ben ítélték el garázdaságért, miután nagyon fontos emberek nagyon fontos tábláit leszerelte a Nemzeti Választási Iroda épületében. És ez is érthető persze, hiszen mi lesz itt a demokráciával, azzal a híres illiberálissal, ha garázdák csak úgy szabadon mászkálnak nagyon fontos emberek nagyon fontos épületeiben.

 forrás: nyugatifeny.hu
 

Már csak azt nem értem, és tényleg nem szeretnék elveszni azokban a fránya, demagóg részletekben, hogy az ilyen főbenjáró bűnök mellett miért nem kapja fel az ügyészség a fejét, legalább a látszat kedvéért, például arra, amikor egy politikus Soros feliratot pörzsöl disznóra, illetve bezárja a roma alkalmazottját a kazánba, majd rágyújtja.

Vagyis dehogynem értem. Régóta közhelyszámba megy, hogy Magyarországon csak tüzifát lopni tilos az erdőből, milliárdokat síbolni legalábbis bocsánatos, ha NER-szögből nézve jó oldalon áll az ember. Apropó fa, védett erdőt is szabad letarolni, sőt az a helyére épülő stadion vagy más betonépítmény miatt közérdek is, a döntéshozókban olyankor szokott csak nagy erőkkel feléledni a környezettudatosság, amikor a mély szegénységben élő család fűteni szeretne.

Persze tudom, nincs ebben semmi újdonság, régóta így megy ez. Nem is lepődtem meg, csak épp megszokni nem tudom.