„Klubrádió
Megbeszéljük...

A hallgatók 107,5 milliót adtak össze rádiónknak

21/10/2020 03:45

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Rekordokkal zárult a Klubrádió túlélési gyakorlata, sem a befolyt összeg, sem az átutalások száma nem volt még ilyen magas. Köszönjük!

2020. október 20. Megbeszéljük - részlet 20.10.20. Arató András
17:20
00:00

A száraz tények: 8563 átutalással, 107.458.000 forinttal támogatták a hallgatók rádiónkat. Október 20-án a gyűjtési időszakot lezártuk. Persze, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy vannak, akik nem csak ilyenkor, hanem rendszeresen, havonta utalnak bizonyos összeget. Arató András, az igazgatóság elnöke mondott köszönetet hallgatóinknak Megbeszéljük című műsorunkban. Úgy vélte, hogy a Klubrádió morális előnye eddig is végtelen volt a hatalommal szemben, ezek a számok azonban üzenetet hordoznak. A NER rendszerén belül nem a reklámpiac mutatja a rádió értékét, hanem az, hogy napi 150-200 ezer, illetve heti 500 ezer hallgatója van, akik közül rengetegen áldoznak pénz is azért, hogy szólhasson.

Közismert, hogy a Klubrádiónak több pere is folyamatban van. A kártérítési per ítélete írásban közvetlenül az adás előtt érkezett meg, noha a médiahatóság már tíz napja harsogja, hogy azt elveszítette a rádió és még 30 millió perköltséget is fizetnie kell. Természetesen ebbe nem lehet belenyugodni. A másik döntés, ami teljes jogi abszurdum, hogy a Médiatanács úgynevezett ismétlődő jogsértésekre hivatkozva nem kívánja meghosszabbítani a Klubrádió frekvenciaengedélyét, ami azt jelentené, hogy februárban megszűnne az analóg műsorsugárzás. Amennyiben a bíróság nem semmisítené meg a médiatanácsnak ezt a döntését, az azt üzenné a társadalomnak, hogy a hatóság bármit megtehet akkor is, ha döntései minden jognak ellentmondanak.

 

Arató András elmondta, hogy a társmédiumoktól némi szolidaritást várt volna el, már csak azért is, mert egy másik budapesti beszélő rádió a Médiatanács szerint többszörösen követett el állítólagos jogsértéseket, mégis meghosszabbították az engedélyét. Két hasonló vidéki esetről is tudni, azok a médiumok is megkapták a hosszabbítást. Ezek szerint a hatóság gyakorlata az, hogy ilyen, vagy Klubrádióénál súlyosabbnak látszó állítólagos jogsértések után is megadja az engedélyt, csak ebben az esetben nem tette. A Klubrádió elnémítása minden bizonnyal egyetlen vezető döntése. Pedig a józan logika szerint a hatalom számára több haszna lenne annak, ha a rádió szólna, mintha nem. Ugyanis az Európai Unió számára azzal lehetne bizonygatni a médiapluralizmust, hogy lám, itt kritikusabb vélemények is elhangozhatnak.

Persze a Klubrádió felkészül arra is, hogy egy ideig csak az interneten lesz elérhető. Már novemberben megjelennek tájékoztató filmek, elemi ismeretekkel, mert a tapasztalat szerint még a technikában járatosabb emberek között is vannak, akiknek újdonság, hogy akár autóban is lehet internetes rádiókat hallgatni bárhol a világon. Persze vannak olyan hallgatók, akiknél ez nem technikai, hanem anyagi kérdés, nekik is próbál majd segíteni a Klubrádió, hogy ne kelljen lemondaniuk kedvenc adójukról, műsoraikról egy jogilag abszurd döntés miatt.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Megbeszéljük
2020.10.20. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás