„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

A Gyalog galopptól a Perdide bolygóig

2/02/2020 06:57

| Szerző: Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában szó volt a Monty Python jelenségről, valamint egy könyvadaptációról.

2020. február 01. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2020. február 01., szombat 13:30)
29:35
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Baski Sándorral nem csak a Monty Python filmekről beszélgettünk, hanem az egyes tagok szólókarrierjéről, és az abszurd humor születéséről is. Az interjúnak nem csak közvetetten a most 35 éves Brazil című szatíra, hanem sajnos Terry Jones halála is apropót adott.

A beszélgetésből kiderült, hogy mihez kezdtek a társulat egyes résztvevői, miután befejezték a közös munkát, különös figyelemmel Terry Gilliam munkásságára, ki olyan filmeket dirigált a Monty Python-os idők után, mint a már említett Brazil, a 12 majom, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, vagy éppen Az ember, aki megölte Don Quixote-t.

Timár Ágnes arról is faggatta a filmkritikust, hogy a még most is aktív négy humorista együttműködéséből vajon létrejöhet-e egy közös produkció, amely felidézné a Monty Python aranykorát.

A műsor folytatásában Szűcs Gyula filmkritikus mesélt Az idő urai című mára kultikussá vált animációs film születésének körülményeiről. Az 1982-es alkotás azért került most be a műsorba, mert az 1958-as megjelenés után ugyanis először olvasható magyarul A Perdide árvája című francia sci-fi regény, amely a film alapját képzi. Az interjúban az is elhangzott, hogy a különleges hangulatú Az idő urai című animációs filmet a legtöbbünk talán gyerekfejjel látta, de évekkel később, felnőtt aggyal értette meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2020. február 1. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes