„Köszönjük,
Megbeszéljük...

A főváros kisegíti az Átriumot

4/07/2022 18:57

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A főváros vezetése kedden dönt arról, hogy a költségvetésből miként biztosítsanak forrásokat három budapesti színháznak – mondta el Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a Megbeszéljük című műsorban.

2022. július 04. Megbeszéljük 2022.07.04. Bősz Anett
16:17
00:00

A fővárosi önkormányzat 30 millió forintos gyorssegélyének első fele a hétfői napon érkezett meg az Átrium Színházhoz. A segély második feléről az érintettekkel folytatott keddi egyeztetésen döntenek. Az Átriumon kívül a Centrál Színháznak és Pintér Béla társulatának is támogatást kívánnak nyújtani. Az említett intézmények a színházi évadban a jegybevételekből és a TAO-pénzekből fenn tudták tartani magukat. Azonban a nyári szünetben, valamint az állami támogatások hiányában a bezárás fenyegeti a színházakat – fejtette ki Bősz Anett.

A fővárosi vezetés deklarált célja, hogy a szolidaritás fontosságára hívja fel a figyelmet. Bár Budapest is szűkös keretekből gazdálkodik, a kulturális (és szociális) intézmények támogatására mindig biztosítanak forrást. Bősz a Churchillnek tulajdonított mondásra utalva feltette a szónoki kérdést, miért akarnánk egyáltalán túljutni egy válságon, hogyha első körben a kultúrától vonunk el pénzt.

Az Átrium Színház bezárásának hírére civil adománygyűjtés indult, amin már 17 millió forint gyűlt össze. Az adományozók közé várják még a szociálisan érzékeny és tehetősebb polgárok támogatását – mondta a főpolgármester-helyettes.

A témához ajánljuk még Dési János jegyzetét is.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Megbeszéljük / interjú Bősz Anett-tel
2022.07.04. 17:15
Riporter: Bolgár György