„Klubrádió
A lényeg

700 ezer forint helyett a boldogság ígérete

21/02/2019 16:05

| Szerző: Klubrádió

A fuvarozók egyesületének elnöke szerint vissza lehetne hívni a külföldön dolgozó magyar sofőröket, amihez összehangolt cselekvés kell. A pénz fontos, de nem a legfontosabb, nem elég a boldogsághoz - tette hozzá Egy külföldön dolgozó magyar gépkocsivezető azonban arról beszélt a Klubrádiónak kétezer euró fölötti havi összeg kellene ahhoz, hogy a kint dolgozó sőfőrök megfontolják a hazatérést.

2019. február 21. A lényeg-részlet - fuvarozós hír
01:00
00:00
Fuvarozói szakmai berkekben egyre erőteljesebb az a vélemény, hogy a külföldön dolgozó magyar sofőröket haza lehetne csábítani, ezért Szabó György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke felhívással fordul a hazai vállalkozásokhoz.

A szakmai szervezet vezetője szerint összehangolt cselekvéssel, az érdekeltség megteremtésével hívják haza a magyar sofőröket.

 
Forrás: Flickr.com
 

Szabó György a Klubrádiónak azt mondta, jelenleg több tízezer tapasztalt gépjárművezető a Nyugat-Európában megszerezhető magasabb jövedelem miatt dolgozik külföldi konkurens cégeknél. Megjegyezte azonban a pénz fontos, de nem a legfontosabb.

Bár a magyarországi bérek is lassan, de biztosan kúsznak a nyugat-európai színvonal felé, ennél sokkal többet számít a gépjárművezetők megbecsülése, a mellé tett szociális csomag. Azt tapasztalják ugyanis, hogy a sofőrök is a boldogságot keresik, aminek eléréséhez nem feltétlenül a pénz a leglényegesebb eszköz – tette hozzá.

A Klubrádió megkérdezett egy magyar sofőrt is, aki külföldön dolgozik. Ő, neve elhallgatását kérve azt mondta, sosem fogják azt a bért megkapni itthon, mint odakint. Egy magyar sofőr osztrák cégnél, bejelentve nagyjából havi 2200 euróért, azaz 700 ezer forintért tekeri a kormányt. Ha ugyanezt az összeget itthon is meg lehetne keresni, akkor elképzelhető, hogy több sofőr hazajönne.