„Klubrádió
Megbeszéljük...

25 éve nem volt beteg, nem kér oltást, inkább otthagyja az osztályát

29/12/2021 19:22

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Covid-oltás helyett a saját immunrendszerében bízik az a tanár, aki Kásler Miklós minisztertől vár méltányosságot, hogy oltás nélkül is taníthasson. A Megbeszéljük című műsorban beszéltek természetgyógyászatról és matematikáról, immunrendszerről és rendszerhibáról.

2021. december 29. Megbeszéljük... (2021. december 29., szerda 16:05)
103:17
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György, Dési János, Szénási Sándor Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Zsidai Péter

A teljes beszélgetésért kattintson a lejátszóra, az oltásellenes pedagógussal készült beszélgetést 61:42-től hallgathatja meg.

Gál Ilona tanító. A Megbeszéljük című műsorban elmondta, hogy nem oltatja be magát, így január 3-tól nem oktathat a közoktatásban. Arról beszélt, hogy miért vállalta fel ezt a retorziót: 38 éve tanít, imádja a munkáját, természetgyógyászattal is foglalkozik. Szerinte az oltás nem véd meg a koronavírustól. Bár hozzátette, hogy nem vírustagadó és nem is oltásellenes, de szerinte ez egy kísérleti vakcina, és ebben a világméretű emberkísérletben ő nem akar részt venni.

Ezután beszélt még a természetes immunitásról, és hogy őt szerinte az védi meg évtizedek óta. De nem akarja az oltás kockázatát felvállalni, mert számára az egészség a legfontosabb. Viszont naponta is teszteltetné magát, ezt vállalná, hogy tovább taníthasson. Matematika tanár és szakszervezeti vezető, és szerinte az osztálya is nagyon fogja hiányolni.

Beszéltek arról is, hogy egyébként egészséges, sportos emberek is nagyon súlyosan megbetegedhetnek, de szerinte a beoltottak is meghalnak. Ő az iskolában még egy emberről tud, aki hasonlóan döntött, mint ő, és nem akarja felvenni az oltást.

Hogy mit fog január 3-a után csinálni, azt még nem tudja, a tankerülettől szerdán kapott egy felhívást, amire azonnal írt az EMMI miniszternek, hogy méltányosságból kéri az oltásmentességet, szerinte a miniszter biztosan nem akar egészségeseket kitiltani az iskolákból.

A továbbiakban Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének a ügyvezetője beszélt, hogy mennyien és milyen indokkal utasítják vissza a kötelező oltást a pedagógusok. Az oltást fel nem vevő pedagógusok számáról egy korábbi cikkünkben olvashat. A szakszervezeti vezető szerint sokfélék az oltást elutasító pedagógusok, olyanokról is beszélt, akik például már átestek a betegségen, ezért ők védettek, és nem értik, hogy miért vannak kitiltva az iskolákból. 

Egyes esetekben Nagy Erzsébet szerint január 3-án nem szabadna elrendelni a fizetés nélküli szabadságot, ezért írtak levelet a tankerületi központoknak, a szakképzési centrumoknak, Kásler Miklós miniszternek, Maruzsa Zoltán államtitkárnak. A többiekkel szemben viszont szerinte el fognak járni. Botrányos a helyzet, mondta és megoldást sürgetett. A szakszervezet szerint a rendszeres tesztelés lenne a megoldás.