„Támogassa
A lényeg

203 millió jött össze bántalmazott fiataloknak

19/02/2024 09:45

| Szerző: Klubrádió

Több mint 17 ezren adták össze a pénzt – mondta Bende Anna az Utcáról Lakásba Egyesület társelnöke a Reggeli gyorsban. A következő hetekben dolgozzák ki, hogyan tudnak a pénzből a legtöbb fiatalnak segíteni, várhatóan lakásvásárlásra és bérlésre is költenek.

Az Odakint most szörnyek járnak című pénteki tüntetés végén indult egy 25 millió forintot megcélzó gyűjtés, amit az Utcáról Lakásba! Egyesület indított. A 25 millió már éjfélre megvolt, szombat reggel pedig már 60 millió forintnál tart a gyűjtés, így nemcsak egy, hanem két hajléktalan fiatalnak is tudnak ilyen módon segíteni.

 
Odakint most szörnyek járnak -
 
Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért a Hősök terén Budapest, 2024.02.16.
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 
A demonstrációról készült képgalériánkat itt tekinthetik meg.
 

A gyűjtés végére 203 millió forint gyűlt össze, ebből segítik majd a szakellátásból kikerülő fiatalok biztos lakhatását – számolt be a Telex.

Fontos látni, hogy az állami gondozottak és az abúzust elszenvedők – külön-külön is – mennyire kitettek a hajléktalanság kockázatának – mondta Bende Anna, az Utcáról Lakásba Egyesület társelnöke a Reggeli gyorsban.

Elmesélte, több mint 17 ezren adták össze a pénzt, amiből így több fiatalnak is tudnak segíteni. "Biztos, hogy ebből a pénzből lesz lakásvásárlás és bérlés is" – mondta Bende, hozzátéve, hogy a saját szakmai stábjuk mellett más szakértőket is bevonnak a következő hetekben, hogy kidolgozzanak egy programot, amiben a lehető legtöbb fiatalnak tudnak segíteni.

Nagyon jó, hogy ez most ennyire kinőtte magát, ugyanakkor ez csepp a tengerben – az állam feladata lenne, hogy olyan gyermekvédelmi rendszert működtessen, amiben a gyerekek biztonságban vannak és olyan célzott támogatást nyújtson, amellyel a szakellátást elhagyó fiataloknak esélyük van önnáló életre – mondta Bende.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. A rádióban hétfőn reggel 7:42-től hangzott el, a riporter Szénási Sándor.

2024. február 19. Reggeli gyors - részlet Bende Anna 2024.02.19.
07:14
00:00