„Klubrádió
Publicisztika
Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Fico nagyvonalú - Kárpáti Iván jegyzete

23/01/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

"Most, hogy ebben a témában láthatóan nagy az egyetértés Orbán és Fico között, esetleg a magyar miniszterelnök kihasználhatná a kínálkozó lehetőséget."

2024. január 23. Esti gyors-részlet (2024.01.23. Kárpáti Iván jegyzete)
01:46
00:00

Robert Fico nagyvonalú. A szlovák miniszterelnök a minap kifejtette, hogy az orosz-ukrán háború ügyében kompromisszum kell, ez pedig az ő meglátása szerint az, hogy Ukrajna mondjon le jelentős területekről, mint a Krím, Donbasz vagy Luhanszk. Ennyire egyértelműen még talán Orbán Viktor sem mutatott irányt egy szuverén ország területi integritásának felszámolásához. Fico más kontójára gáláns természetesen, saját országában ennek a töredékére sem lenne hajlandó. Soha nem engedne pl. a Benes-dekrétumok ügyében, ami kollektív bűnösnek bélyegzett magyarokat és németeket, tömegek tragédiáját okozva, a mai napig ellehetetlenítve a kárpótlást. Az ukránok azt üzenték neki: „Nem lehet kompromisszumot kötni a területi integritásról, sem Ukrajnában, sem Szlovákiában, sem bármelyik másik országban”. Most, hogy ebben a témában láthatóan nagy az egyetértés Orbán és Fico között, esetleg a magyar miniszterelnök kihasználhatná a kínálkozó lehetőséget. Megkérhetné barátját, hogy ilyen könnyedséggel engedje el Dél-Szlovákiát, de minimum a Csallóköz és a Bodrogköz térjen vissza Magyarországhoz, tudnám sorolni a településeket, ahol többségében magyarok laknak. Ez ilyen egyszerű, nem? Köztünk még háború sincs, békében, barátságban leboltolhatnák a dolgot. Orbán Viktor bár nem beszél róla nyíltan, de nyilván az lenne életművén a korona, ha országgyarapítóként vonulhatna be a történelembe. Arra sem kellene várnia, hogy Moszkvából csatolják vissza Kárpátalját. Szóval egy próbát megér. 

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. január 23-ai adásában hangzott el.