„Klubrádió
A lényeg

Zelenszkij: Ukrajna nem felejt

13/03/2022 07:46

| Szerző: Klubrádió

Több ukrán városban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák, Mariupol elfoglalására összpontosítanak.

– Több ukrán városban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák. Szombaton 13 000 ukrán állampolgárt evakuáltak a humanitárius folyosókon át, de az ostromlott Mariupolt senki nem tudta  elhagyni. Az orosz csapatok a város elfoglalására összpontosítanak, az oroszbarát szeparatistákkal már betörtek a külső kerületekbe – írja az MTI.

Ukrajnai háború
Az egyik templom maradványait fotózza egy ukrán katona megsemmisült épületek romjai között a délkelet-ukrajnai Mariupolban2022. március 10-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka
 
 

– Az ukrán államfő szerint Oroszország nyitottabb a párbeszédre. Az Zelenszkij szerint elmozdulás jelei láthatók az orosz tárgyalási pozícióban a makacs ukrán ellenállás nyomán. "Most elkezdtek valamiről beszélni, s nem egyszerűen ultimátumokat támasztani" – mondta. 

– Volodimir Zelenszkij hajnalban újabb videót tett közzé. Zelenszkij szerint a háborúval elvágta magát a világtól Oroszország, ahol a szegénység és az erőszak fog uralkodni, és ahonnan elmenekül, aki csak tud. "Oroszország elveszíti az eszét. Elveszíti a tehetségeit, a pénzét."
Az államfő köszönetét fejezte ki azoknak, akik kiállnak a törvényes ukrán hatalom mellett, és a fenyegetések közepette is tüntetnek. Ugyanakkor megfenyegette azokat, akik behódolnak. Úgy fogalmazott, ők maguk írják az ítéletüket. Ugyanaz vár rájuk, mint a több mint 12 ezer megszállóra, akik nem értették meg időben, miért nem szabad Ukrajnára támadni – írja a 24.hu.

Mindenkinek tudnia kell, megszállóknak, oroszbarátoknak, hogy "Ukrajna nem bocsát meg, Ukrajna nem felejt".