„Klubrádió
A lényeg

Zelenszkij az oroszok ördögi tervére figyelmezteti a lakosságot

22/04/2022 07:34

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán elnök az oroszok ördögi tervére figyelmezteti a lakosságot, és arra hívja fel a figyelmet, hogy Oroszországra és az Ukrajnától elszakított területekre olyan szegénység köszönhet, amelyet utoljára 1917-ben, a világháború és a polgárháború idején tapasztalhattak – írja a 24.hu.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok Ukrajna déli, megszállt részein "függetlenségi népszavazásra” készülnek, hogy ezzel szakítsák el Ukrajnától Kherszon és Zaporizsia régiókat.

"Arra kérem az ott lakókat, hogy kezeljék fenntartásokkal a megszállóktól kapott információkat. És ha azt kérik, hogy töltsenek ki kérdőíveket személyes adataikkal, akkor tudniuk kell, hogy nem segíteni akarnak… A céljuk az, hogy egy "úgynevezett népszavazást” tartsanak a területről Moszkva utasítására, hogy fel tudjanak mutatni valamilyen eredményt. Legyenek nagyon óvatosak” – fordult az ott lakó polgárokhoz Zelenszkij, aki szerint az oroszok a "Kherszoni Népköztársaság” létrehozására irányuló tervei nem fognak sikerülni.

Ukrajnai háború
Berezivka, 2022. április 21. Ukrán katonák Uragan típusú rakétákat szednek össze az orosz támadások után Berezivkában 2022. április 21-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
 

“Ha valaki új területeket akar annektálni, az csak új, még erősebb szankciókat von maga után. Mindez olyan szegénységhez vezet, mint amilyet még nem tapasztaltak Oroszországban 1917 óta” – jósolta az ukrán elnök.