„Klubrádió
A lényeg

Az angol labdarúgó-szövetség a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt

3/09/2021 09:47

| Szerző: Klubrádió

Könnyen lehet, hogy zárt kapus meccsel büntet majd minket a FIFA.

A magyar válogatott csütörtökön 4-0-ra kapott ki az angol csapattól a világbajnoki selejtezők 4. fordulójában.

Labdarúgó vb-selejtezők - Magyarország-AngliaBudapest, 2021. szeptember 2. Az angol Raheem Sterling, valamint Schäfer András, Fiola Attila és Szoboszlai Dominik (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt
 

A BBC közvetítése és számos beszámoló is a magyar szurkolók viselkedését kritizálta az összecsapás után, a drukkereknek felrótták többek között, hogy pirotechnikai eszközöket használtak, sőt egy rakétát be is dobtak a pályára; kifütyülték az angol válogatott tagjait, amikor letérdeltek a kezdő sípszó előtt; majmokat imitálva huhogtak a bemelegítő játékosoknak és a gólszerző Raheem Sterlingnekmegdobálták az ellenfél gólszerzőit sörös poharakkal.

Labdarúgó vb-selejtezők - Magyarország-Anglia
Budapest, 2021. szeptember 2. Az angol Raheem Sterling gólöröme a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Illyés Tibor
 
 

A találkozót követő sajtótájékoztatón is téma volt a szurkolók viselkedése, ezen elmondta az angolok kapitánya, hogy mindent jelentenek majd a nemzetközi és európai szövetségnek. Az európai szövetség az Eb-mérkőzéseken történt beszólások miatt már zárt kapuval büntette a magyar csapatot, a vb-selejtezőkön azért lehettek nézők, mert azokat a FIFA rendezi, nem az UEFA. Bekeményített az UEFA, zárt kapus meccsek várnak a magyarokra a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt, de a vb-selejtezőre nem vonatkozik.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés előtt többször is külön kérte a magyar szurkolókat, hogy kerüljék az incidenseket, ám sajnos a drukkerek egy része nem hallgatott rá. Mivel a pirotechnikai eszközök pályára dobása nagyon komoly kihágásnak számít és a rasszizmus elleni harcot is komolyan veszi a FIFA és az UEFA, nem valószínű, hogy szemet hunynak majd a mérkőzésen történtek fölött. Az elkövetkezendő napokban a büntetésünk biztosan téma lesz írja a 24.hu.