„Klubrádió
A lényeg

Völner-ügy: a belvárosi Fidesz elkaszálta Schadl ingatlanvásárlásainak

20/01/2022 17:38

| Szerző: Klubrádió

A fideszes vezetés szerint a Schadl ingatlanvásárlása csak azért fontos az ellenzéknek, hogy elterelje a figyelmet a Városháza-ügyről.

Nem támogatta a belvárosi közgyűlés, hogy vizsgálóbizottság tisztázza az előzetes letartoztatásban lévő végrahajtó, Schadl György V. kerületi ingatlanszerzéseit – írja 24.hu.

Csárdi Antal országgyűlési képviselő közzétette a közgyűlésről készült videót. A fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter azt mondta a felvetésekre: „Az itt elhangzottakat értem. Értem, közel van április 3-a, meg kell, hogy mutassuk magunkat a választópolgároknak, ha ezt eddig nem tettük, üdvözlöm, hogy itt van. hogy képviseli a belvárosiakat, ezt megtehette volna az utóbbi négy évben is” – mondta Csárdinak. A fideszes kerületvezető szerint a Völner-ügy belvárosi leágazásának ellenzéki tematizálása valójában csak elterelés arról, hogy „Karácsony Gergely el akarta adni a Városházát.”

A portál idézte a Tiéd a Belváros frakcióvezetőjét is, az MSZP-s Kovács Alexet, aki azt írta a frakció közösségi oldalán: „Az V. kerület fideszes polgármestere még 2020. decemberében, a veszélyhelyzet alatt egyedül döntött arról, hogy Városház utcai ingatlanhoz juthat Schadl György. És nem ez az egyetlen önkormányzati ingatlan ugyanabban az épületben, amely az előzetes letartóztatásban ülő bírósági végrehajtói kamarai elnökhöz került. Volna tehát bőven mit vizsgálni!” Kovács szerint úgy tűnik, a „Belváros fideszes vezetésének komoly takargatnivalója lehet a Völner-Schadl-botrány V. kerületi szálait illetően: a vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatunkat ugyanis érdemi indok nélkül elkaszálták. Hiába érveltünk mi, ellenzéki képviselők és Csárdi Antal, a kerület országgyűlési képviselője is a tisztán látás mellett.”