„Klubrádió
A lényeg

Vizsgálat vár az úszók által erőszakkal vádolt magyar sikeredzőre

11/11/2021 08:41

| Szerző: Klubrádió

Egyre több úszó áll a nyilvánosság elé, akik egykori mesterük, Turi György ellenük elkövetett erőszakosságáról, az általa alkalmazott lelki terrorról, testi fenyítésekről, molesztálásról tálaltak ki. Először a világbajnok úszó Cseh László beszélt arról, hogy mennyit szenvedtek Turi alatt, majd a vb-bronzérmes Kozma Dominik is megerősítette a történeteket, amelyek között olyat is említettek, hogy Turi olykor a hajánál fogva húzott ki embereket a vízből. Kiss Noémi, Egerszegi Krisztina edzőtársa a 80-as években járt az uszodába, ő olyat is mesélt, hogy Turi berángatott valakit a mosdóba, ahol agyba-főbe verte. Az Európa-bajnok Dara Eszter azt mondta, Turi a nyakát csókolgatta.

 
Uszoda
Pixabay
 

 

Turi a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem ütötte meg Cseh Lászlót, de nem tagadta, hogy "előfordulhatott, hogy rákoppintott a kezére, akár a fejére is". A többi esetet nem említette.

A botránnyal az úszószövetség elnöksége csütörtökön zárt ülésen foglalkozik, írja a Telex. Turiról egykori tanítványai a nyilvánosság elé álltak, és beszámoltak munkamódszereiről: lelki terror, testi fenyítés, molesztálás.