„Klubrádió
A lényeg

Vizsga helyett Orbán Ráhel tartott előadást a BDPST Group-ról a Corvinuson

26/05/2023 14:37

| Szerző: Klubrádió

Az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen – írta az rtl.hu. A hallgatók elmondása szerint előző nap figyelmeztetést kaptak, hogy a vizsgán kötelező a részvétel, ám a zárthelyi dolgozat helyett végül a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallgathattak meg egy tájékoztatást. A vállalat szerint a Corvinus határozta meg az időpontot, így nem tudtak arról, hogy emiatt el kell halasztani a vizsgát.

Orbán Ráhel a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója.

A Budapesti Corvinus Egyetem sajtóosztálya az rtl.hu kérdésére elismerték a történteket.

"A BDPST Grouptól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására, amelyben a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán. A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével” – írták.

A Corvinus Egyetem szerint a diákok érdeklődését "az is igazolja, hogy az előadás végén számos hallgatói kérdést tettek fel". Arra a kérdésre nem érkezett válasz, hogy ezt miért éppen egy zárthelyi dolgozat időpontjára kellett időzíteni az előadást.

Abban van némi ellentmondás, hogy az előadás kinek az ötlete volt, a Corvinus szerint ugyanis a vállalattól érkezett a megkeresés, de a BDPST Group szerint felkérték őket.

A vállalat sajtósa az rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy az időpontról az egyetem döntött. Válasza csak teljes terjedelmében közölhető:

"Szeretnénk tájékoztatni, hogy a BDPST Group szakmai munkájának és a most induló Mentorprogramjának bemutatására érkezett felkérésnek örömmel tett eleget Orbán Ráhel a BDPST Koncept Kft. ügyvezetője és Kecskeméti Zoltán a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

A meghívó fél által megjelölt időpontban, a Vállalati és szervezeti rendezvények óra keretében a BDPST Group menedzsmentjének tagjai előadást tartottak az ingatlanfejlesztési üzletág tevékenységéről és a társaságunk által indított Mentorprogramot is bemutatták, mely program keretében a résztvevők egy 12 hónapos intenzív tanulási és fejlesztési programban, különböző operatív és non-operatív területeken szerezhetnek átfogó szakmai ismereteket.

A programban résztvevők az ország legnevesebb szállodáiban F&B Operations és Rooms Divisions területen szerezhetnek gyakorlati ismereteket. Ezen felül részt vehetnek workshopokon, és egyéb szakmai kurzusokon.

Örömmel tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásainkat, a tervek szerint szakembereink a jövőben is folytatják. Ezen tevékenységünkkel ingyenes nyitott előadások keretében népszerűsíteni kívánjuk értékmentő és teremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünket és a most induló Mentorprogramot egyaránt” – írta az rtl.hu megkeresésére a sajtós.

A hallgatók egyébként azt sérelmezték, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel kapcsolatban azt írta: "az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket".