„Támogassa
A lényeg

Vitézy Dávid felháborodott, hogy Karácsony Gergely elfogadta a BKK járatritkítását, ami 53 járatot érint

19/01/2024 14:08

| Szerző: Klubrádió

Közben az LMP felszólítja a főpolgármestert, hogy vonja vissza a járatritkítást.

Vitézy Dávid egykori államtitkár Facebook-oldalán fejezte ki felháborodását, miután Karácsony Gergely elfogadta a BKK járatritkítását, ami 53 járatot érint. "Egy a gond: erről a budapestieknek nem szólt senki, mi pedig utazni szeretnénk” – írja Vitézy Dávid. A járatritkítások ma léptek életbe és összesen 43 buszjáratot, 4 villamos- és 6 trolijáratot érintenek. Vitézy szerint "ezzel a lépéssel versenyképtelenebbé vált a BKK". A város legzsúfoltabb, legfontosabb járatait ritkították a csúcsidőben. Ilyenkor eleve nem a várakozási idő, hanem a kapacitás a fő szempont többtucatnyi csuklós busszal jár kevesebb mától a városban az intézkedés nyomán.

A járatritkítások rontják a szolgáltatás színvonalát – mondta Klubrádiónak Spohn Márton, a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke, aki szerint jobb lenne, ha a MÁV és a BKK nem abban versenyeznének egymással, hogy ki mit vesz el az utasoktól.

2024. január 19. A lényeg (2024.01.19.) Spohn Márton a BKK járatainak ritkításáról
01:05
00:00

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy Karácsony Gergely a home office-ra hivatkozva, a kerületi polgármestereket megkerülve ritkította a járatokat. Egy magát zöldnek valló polgármester nem teheti meg, hogy a külső kerületekből ingázó és tudatosan tömegközlekedő budapestieket előzetes tájékoztatás nélkül, a kerületi vezetőséggel való egyeztetés megkerülésével, mondvacsinált okokra hivatkozva hosszabb menetidőre kényszeríti. A párt elvárja a főpolgármestertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a járatritkítást és hívjon össze egy egyeztetést az érintett városrészek vezetőivel.