„Klubrádió
A lényeg

Vidámparkot ígér Vitézy Dávid

11/04/2024 08:40

| Szerző: Klubrádió

A BKK-rendészet bevezetése után előállt második konkrét választási ígéretével Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje. Vidámparkot építene Észak-Csepelen, ha megnyeri a választást Budapesten.

"Vállalom, hogy a legjobb európai üzemeltetőket felmérve, igyekszem olyan befektetőket találni, hogy legyen újra Vidámpark a fővárosban. Észak-Csepelen egy új, városi jelentőségű közparkot lehet kialakítani, ennek részeként egy vidámparkot létre tudunk hozni, ez része lesz a programomnak” – jelentette ki Vitézy a Blikknek adott interjújában. A Városligetben erre a Biódom miatt már nincs hely. Közparkot a több mint 30 hektáros, elhagyatott ipari területen hozna létre.

Arról beszélt, több mint 5000 visszajelzés érkezett hozzá a budapestiektől, hogy mit várnak a leendő főpolgármestertől. Ezekből azt szűrte le, hogy a városnak tennivalója van a családok hétvégi kikapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban. Különösen sokan hiányolják a 2013-ban bezárt vidámparkot. 

A budapesti vidámparkot 2013 őszén zárták be. Területét a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg, a játékokat leszerelték, csak néhány műemléki védettséget élvező építmény maradt meg. Pár évvel később Újpest és Zugló vezetése is bejelentette, hogy újranyitná a vidámparkot. Konkrét lépéseket azonban sosem tettek.

Vitézy Dávid szerint egy felmérésben a megkérdezettek 83 százaléka támogatja a BKK-rendészet felállításáról szóló tervét a Závecz Tiborhoz köthető Pulzus Kutató adatai alapján.