„Köszönjük,
A lényeg

Verőcei baleset: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

20/05/2024 11:17

| Szerző: Klubrádió

Gyanúsítottként hallgatták ki és segítségnyújtás elmulasztása gyanújával vették őrizetbe annak a szállodahajónak a kapitányát, aminek egy motorcsónak ütközött Verőcénél – közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak. Utóbbi jármű kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt – olvasható a közleményben.

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően nem riadóztatta a saját hajójának személyzetét, nem hajtotta végre a mentési protokoll előírásait, semmiféle intézkedést nem tett azért, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.

A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan ültek, közülük egy férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál. Eddig két holttestet találták meg, öt embert még keresnek, de a rendőrség szerint most már minimális az esélye annak, hogy élnek. Őket több százan kutatják.