„Klubrádió
A lényeg

Vélhetően Pintérhez kerül a közoktatás az új kormányban

13/05/2022 17:15

| Szerző: Klubrádió

A hvg.hu vette észre, hogy a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat egyik indoklásában az szerepel: "a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatásköre a belügyminiszter által irányított ágazatok közül – a kormányzati szolgálati jogviszonyban állók kivételével – a köznevelési és a szociális intézményekre nem terjed ki". Vagyis a közoktatási intézményeket "a belügyminiszter által irányított ágazatok" között említi.

A hvg.hu szerint a  minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslaton belül a Nemzeti Védelmi Szolgálatról szóló egyik cikkelytervezetből lehet kiolvasni, hogy valóban Pintér Sándor belügyminiszterhez kerül a közoktatás.

A részletes indoklásban ugyanis az olvasható, hogy „a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatásköre a belügyminiszter által irányított ágazatok közül – a kormányzati szolgálati jogviszonyban állók kivételével – a köznevelési és a szociális intézményekre nem terjed ki”. 

Ez ugyan alapvetően az NVSZ-ről szól, de a közoktatási intézményeket „a belügyminiszter által irányított ágazatok” között sorolja fel. 

Korábban, a veszélyhelyzet megszűnését rendező törvényjavaslatból felsejlett, hogy Pintéré lehet az egészségügy is, azonban erre nem találni ilyen közvetett bizonyítékot a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatban. Azonban a hvg.hu megfogalmazása szerint árulkodó jel lehet, hogy Kásler Miklós leköszönő Emmi-vezető nemrég közös képet posztolt Pintér Sándorral.