„Támogassa
A lényeg

Védelem alá helyezték Göncz egykori villáját

10/02/2023 14:10

| Szerző: Klubrádió

Az 1936-ban épített neobarokk stílusú épületet 2000-ben utalták ki Göncz Árpád leköszönő államfőnek, aki haláláig ott élt a feleségével együtt. A védelemre az átépítés elkerülése miatt volt szükség.

Ideiglenes helyi védelmet kapott a Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villájaként emlegetett Vérhalom téri ház. A II. kerületi önkormányzat képviselő testülete január 26-i ülésén szavazott erről – írja a 24.hu.

Őrsi Gergely polgármester előterjesztése javasolja a mielőbbi kerületi helyi védelem folyamatának megindítását, illetve az ideiglenes védelem alá helyezés elrendelését "az átépítés veszélyének fennállása következtében".

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, tavaly ősszel a Göncz Árpád államfői rezidenciájául szolgáló villát elárverezték. Később az is kiderült, hogy a kikiáltási ár csaknem dupláját, 833 millió forintot fizette ki a győztes Flovestor Passage Kft.

Az 1936-ban épített neobarokk stílusú épületet 2000-ben utalták ki Göncz Árpád leköszönő államfőnek, aki haláláig ott élt a feleségével együtt.