„Támogassa
A lényeg

Varju: A szabadabb sajtó a tanároknak is jobb

4/11/2022 12:37

| Szerző: Klubrádió

Varju László a Klubrádiónak azt mondta, hogy a sajtószabadság mellett mindig fontos kiállni, és nehéz eldönteni, hogy most ez, vagy az oktatás ügye a fontosabb, a politikus úgy véli, hogy a szabadabb sajtó a pedagógusok helyzetén is javítana. 

A DK-s Varju László négy éve azok között az országgyűlési képviselők között volt, akik bementek a közmédia épületébe, és most is tüntetni fog a MTVA székháza előtt – erről maga a politikus beszélt a Klubrádiónak. A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának energia- és rezsiügyi minisztere azt mondta, hogy örömmel tekint vissza az akkora kiállásra, annak ellenére, hogy azóta is bíróságra jár, mert az ügyészség börtönbüntetést kért rá a székházban történt lökdösődés miatt. Szerinte a sajtószabadság mellett mindig fontos kiállni, és nehéz eldönteni, hogy most ez, vagy az oktatás ügye a fontosabb, a politikus úgy véli, hogy a szabadabb sajtó a pedagógusok helyzetén is javítana. 

Korábban beszámoltunk arról, hogy az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre nem tartja helyén valónak Hadházy Ákos független képviselő akcióját, mert az szerinte elvonja a figyelmet a tanárok tiltakozásáról. Ezért a párt nem vesz részt a blokádban.