„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit a Völner-ügyről: Szelektív az emlékezetük, szerkesztő úr

18/01/2022 15:30

| Szerző: Klubrádió

Hogy fordulhatott elő, hogy hosszú időn keresztül nem tudott arról, hogy a saját helyettese súlyos korrupciós pénzeket vesz át rendszeresen? – kérdezte a 444 Varga Judit igazságügyi minisztert Völner Pál botrányáról. A tárcavezető szerint egy sajtóközleménnyel már mindent elmondtak, tehát szelektív az őt kérdező újságíró emlékezete.

„Van egy hatósági eljárás és az ügyészség viszi ezt az eljárást, úgyhogy ők az illetékesek. Kiadtunk egy sajtóközleményt aznap, keressék, úgyhogy az emlékezetük az szerintem szelektív tisztelt szerkesztő úr” – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a 444.hu kérdésére kedden Székesfehérváron, miután elköszönt Cser-Palkovics András helyi fideszes polgármestertől.

A városvezető ezután kissé cinikusan reagált a 444 kérdésére:  „Köszönjük, hogy az Aranybullával foglalkozott” – mondta. A sajtóesemény témája ugyanis az Aranybulla-emlékév volt, bár Varga Judit ennek kapcsán is a multikulturalizmust kárhoztatta, a bevándorlásról és a „genderpropagandáról” beszélt.

Ez az említett közlemény, amelyre Varga Judit hivatkozott:

„A mai napon a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Völner Pál országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az ügyészség a kormánytól független és mint közvádló, az állam büntető igényének kizárólagos érvényesítője.

Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát. A végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak.”

A legfőbb ügyész december elején kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését a házelnöktől hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról. Az Országgyűlés felfüggesztette a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

(Kiemelt kép: Varga Judit/Facebook)