„Köszönjük,
A lényeg

Választás: előre kitöltött fideszes "segédletet" kaptak a jászapátiak

28/05/2024 19:47

| Szerző: Klubrádió

A jászapáti Fidesz meglehetősen direkt módon kampányol a választások előtt: a lakosok körében szavazási segédleteket osztottak ki, amelyeken a Fidesz félkövérrel kiemelt nevű jelöltjei mellett szerepel az iksz. Erre a Telex egyik olvasója hívta fel a figyelmet.

A segédleteken arra kérik a szavazókat, hogy a Fidesz mind a 8 jelöltjére tegyék le a voksukat, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy „Jászapáti további fejlődésére Pócs János polgármesterjelölt és a mögötte lévő kormányzati háttér a garancia”.

A Fidesz-jelöltek és a polgármesterjelölt megvastagított neve mellett előre beikszelt szavazólapokról a Telex cikkében láthatnak képeket.

Az ifjabb Pócs Jánosnak, aki jelenleg a település alpolgármestere, ezúttal három független kihívója akadt. A városban 2010 óta fideszes a polgármester, az első ciklusban még az idősebb Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő töltötte be a posztot. Most már fia indul a választásokon.

A portál megkérdezte segédletügyben Ifj. Pócs Jánost, aki azt írta: „Jászapáti az elmúlt évtizedben a Jászság egyik legdinamikusabban fejlődő városa lett. A mögöttünk lévő kormányzati háttérrel ez így is fog maradni a jövőben is. A városunk további fejlődéséhez szükség van a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeire is, akiket a szavazási segédletben kiemeltünk. A segédlet és annak használata teljesen jogszerű. Ahogyan ezt a 444.hu cikkében is megerősítette Döbrentey Dániel, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetője: nincs ebben semmi jogsértő, kisebb településeken már-már bevett gyakorlatnak számít.”