„Klubrádió

Vagyonnyilatkozatáról kérdezték a fideszest, azt válaszolta: Büdös kommunista

30/04/2021 18:04

| Szerző: Klubrádió

Válasz helyett pocskondiázni kezdte az Átlátszó újságíróját Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselő, amikor az oknyomozó portál arról érdeklődött nála, miért nem vallotta be a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt a vagyonnyilatkozatában. Bács István a többi között úgy reagált a megkeresésre, hogy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunistának nevezte az érdeklődőt. A senkizés és propagandistázás előtt egyébként azzal kezdte válaszát: „remélem, nem bántom meg”.

A portál beszámolója szerint meglehetősen érzékenyen érintette Bács István fideszes volt érdi alpolgármestert az Átlátszó munkatársa által rutinszerűen elküldött, a politikus által a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönéről szóló kérdése. 

„Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt”

– kezdte levelét Bács István. Az elejéhez – a forrás megjelölése nélkül – még mottót is biggyesztett: „A mai liberalizmus a kommunizmus mutációja”.

 
Bács István
 (fotó: a képviselő Facebook-oldala)
 
 

Az Átlátszó arról ír, hogy Érd egykori alpolgármestere az érdi Fidesz 2019-es önkormányzati választási veresége után alapította meg egyszemélyes kft.-jét, amely bejegyzett főtevékenysége szerint „épületépítési projektek szervezésével” foglalkozik. Míg a cég 2019-es csonka évéről szóló pénzügyi beszámolója szerint Bács István 38 millió forintos tagi kölcsönt adott a saját cégének, addig 2020-ban az önmagának adott kölcsön már 71,5 millió forintra emelkedett az azévi beszámoló kiegészítő melléklete szerint – 12 millió forintos nettó árbevétel és 600 ezer forintos adózott eredmény mellett.

Az összegekről viszont az Átlátszó szerint a képviselő nem számolt be sem a 2019-es, sem a 2020-as évről leadott nyilvános vagyonnyilatkozataiban, ezért kereste meg a lap újságírója Bács Istvánt – aki erre büdöskommunistázással reagált. A portálnak küldött levelet egyébként úgy folytatta: 

„Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztettem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel kérem soha többet ne zaklasson megkereséseivel”.

A cikk megjelenése után nem sokkal Bács nem kiposztolt Facebook-oldalára egy igen sejtelmes mondatot: „»A gyűlölet csapda« És ma sokan belesétáltak…” A volt alpolgármester hozzátette: „Csapdát állítunk az ellenünk áskálódóknak, majd hátradőlve várjuk, hogy belesétáljanak.”

A Telexen idézték fel a régi Indexen megjelent egyik cikküket, amely arról szól, amikor az érdi közgyűlésben az ellenzéki képviselők a túlóratörvény eltörléséről szóló javaslatot nyújtottak be 2019 februárjában. Bácsi István akkor se nagyon válogatta meg szavait:

„Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van, ugye, Havas Márta képviselőtársam? Ha azt mondom, hogy csőcselék, ezért a kedves párttársával egyből vonaglanak a bíróságra, de ha azt mondom, hogy bűnöző, huligán, söpredék, akkor pedig örömükben vonaglanak. Igazam van? Szó szerint önöktől idézek. Ha valaki azt mondja, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyon ütök, ez baromi jó vicc, ugye? Ezen röhögünk, röhög az egész társaság. És ha valaki azt mondja, jöhetnek a zsidók, én mindenkit agyonütök, az is ugyanolyan vicces lenne? (…) És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda.”

(Címlapi kép: Bács István Facebook-oldala)