„Klubrádió
A lényeg

Vagyonkezelő céget alapított Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó

9/10/2022 20:35

| Szerző: Klubrádió

Új vagyonkezelő céget jegyeztetett be Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója. A szentendrei székhelyű cég alaptőkéje 150 millió forint, vezérigazgatója Halkó Gabriella, az Andy Vajna-féle TV2 gazdasági és stratégiai igazgatójaként ismertté vált üzletasszony – írja a 24.hu.

Habonynak a magyar cégadatbázisban ez az egyetlen működő cége, a Színes Tinták Kulturális Tanácsadó Bt. végelszámolás alatt áll. Valójában azonban nagyobb a holdudvara, bár eddig hiába firtatta a sajtó, honnan származnak a luxus életviteléhez szükséges jövedelmei. Ehhez most annyi adalék jött, hogy az újonnan alapított cég alaptőkéje 150 millió forint készpénzből áll, amit teljes egészében befizettek az alapításkor – olvasható a cikkben.

A cég vezérigazgatójának azt a Halkó Gabriellát nevezték ki, aki Andy Vajna idején volt a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, és aki a Las Vegas Casino igazgatóságába is bekerült.

Mint írják, Habony érdekeltségében áll – a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvánnyal (KESMA-val) és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóffal közös – V4NA „hírügynökség”, amely a kormányoldali médiát külföldi hírekkel látja el. (Ezek hitelességével szemben ébresztett kétséget az Átlátszó, amely azt írta: a nemzetközi hírügynökség nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt, és annak sem bukkantak a nyomára, hogy helyszíni tudósítóik lennének a célországokban.)

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)