„Klubrádió
A lényeg

Vágvölgyi B. András: Most az dől el, van-e életösztön a magyarokban, érdekli-e őket a túlélés

1/04/2022 10:47

| Szerző: Klubrádió

Ferencváros választás előtti utolsó havi lapszámában, a "9" magazinban Vágvölgyi B. András főszerkesztő generációk életét meghatározó döntésnek nevezi a vasárnapi választást. Szerinte Orbán Viktor sosem volt nagy, de most igazi törpének bizonyult.

A főszerkesztő szerint "Hogy lesz választási csalás, legalábbis kormányzati próbálkozás, az olyan tuti, ahogy a nap ide-oda jár az égen. A "nagy ravaszdi” most azt delirálta, hogy utcai harcosból békegalambbá képezi át magát, a felszínen pedig minden európai és atlanti igényt készségesen kielégít. Max. eltagadja, mint a pápai reptérről induló fegyverszállítmányokat, nyilvánosan hazudik, felköp, és alááll."

"A világ demokratikus politikusai látható undorral fordulnak el a mostani magyar miniszterelnöktől, már csak ezért is aggályos, ha újabb kört futhatna: Magyarországot lefokozná, másodosztályú országgá tenné" – írja Vágvölgyi.

Az orosz-ukrán háborúnak a magyar választásokra időbeni rácsúszásról úgy véli, hogy "Senki nem rúgta még fenékbe úgy Orbánt, mint tartótisztje és példaképe, mestere, Vlagyimir Putyin. Ugyanis világpolitikai jelentőséget adott a 2022-es magyarországi választásnak, akkora jelentőséget, ami itt 1989–90 óta nem volt".

 

"Nem mondhatjuk azt, hogy szavazz az összellenzéki jelöltre vagy a kutyák listájára, és az összes óvodista nemváltós "népszavazási” kérdést ignoráld, és mindkét x-szel szavazz érvénytelent, mint ahogy a fideszes jelöltre, a Gődény- vagy a Gattyán- vagy az oltásellenes listára szavazásra sem biztathatunk senkit. De azt mondhatjuk és mondjuk is, hogy most az dől el, van-e életösztön a magyarokban, érdekli-e őket a túlélés, vagy megelégszenek azzal, hogy örökre/huzamos időre leparkol a kis hajó a sötét oldal stégjénél. Generációk életét meghatározó döntés lesz" – figyelmeztet Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapítója, főszerkesztője a 9 magazinban.