„Támogassa
A lényeg

Uniós pénzek hiányában is nyugatni igyekszik az Erasmus-program kapcsán a Tempus Közalapítvány

26/10/2023 15:08

| Szerző: Klubrádió

Minden feltétel adott az Erasmus-program őszi és tavaszi lebonyolításához – állítja a programot kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Minden feltétel adott az Erasmus-program őszi és tavaszi lebonyolításához, ehhez a források rendelkezésre állnak – mondta a programot kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatója. Bodrogi Richárd tájékoztatása alapján 50 magyar felsőoktatási intézmény vesz részt az Erasmus-programban, ebből 21 intézménynél már "modellváltás volt". A 29 nem modellváltott intézmény értelemszerűen nem szembesült nehézségekkel a program lebonyolításában, a modellváltott egyetemeknél pedig a kormány 1,8 milliárd pluszforrást biztosított a mobilitási programokhoz, amelyet a közalapítvány kuratóriuma augusztusban szét is osztott – ismertette a főigazgató.

Az Erasmus program Uniós finanszírozása közben továbbra is kérdéses, mivel annak támogatását összekötötték, más Brüsszel által kifogásolt területek, így az igazságszolgáltatás kapcsán megfogalmazott elvárásokkal. 

 
Erasmus (kép részlete)
 
Strasbourg, 2017. június 13. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszél az Erasmus felsőoktatási csereprogram fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Európai Parlament strasbourgbi épületében 2017. június 13-án. (MTI/EPA/Patrick Seeger) // részlet