„Támogassa
A lényeg

Újraindultak a harcok a Gázai övezetben

1/12/2023 13:33

| Szerző: Klubrádió

Izrael szerint a Hamász megsértette a tűzszünetet azzal, hogy rakétát lőtt ki a Gázai övezetből, ezért újraindulnak a harcok – közölte a hadsereg.

A Reuters és az Al Jazeera a Hamászhoz kötődő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy robbanások és lövések hallatszottak a Gázai övezet északi részén, Gázavárostól északnyugatra. Az AFP-nek szemtanúk jelentős repülőgép- és dróntevékenységről számoltak be.

Izrael már több légicsapást is indított a Gázai övezet déli részén – írja a BBC.

Ezt a Hamász-vezette belügy- és nemzetbiztonsági minisztérium, az Izraeli védelmi erők és a BBC helyi forrásai is megerősítették. Izrael közölte: azért lendültek újabb támadásba, mert a helyi idő szerint reggel hétig tartó tűzszünet előtt nem sokkal a Vaskupola megsemmisített egy Gázából indított rakétát.

Izraeli-palesztin konfliktus
 
Gáza
 
Füst száll fel egy légicsapást követően a Gázai övezet északi részében az izraeli Szderót településen 2023. november 18-án készített képen. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
 Fotó: Atef Szafadi