„Klubrádió

Újabb SZFE-s demonstrációk

18/10/2020 15:36

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

„Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.” - adta ki a közleményt Szarka Gábor, az SZFE élére a kuratórium által kinevezett kancellár.

Eredetileg pénteken 18 óráig kellett volna elhagyni a diákoknak az egyetem épületét, de a hallgatók nem tágítottak, a blokádot fenntartják, azóta pedig a csütörtökön lezáratott Ódry Színpadot is sikeresen visszafoglalták.

eVasárnap délutáin 15 órától néma tüntetést, úgynevezett támogatói kiállást szerveztek a diákok mellett. A kiállás egyik szervezője Szalai Kriszta színművész sok kollégáját győzte meg arról, hogy együtt lépjenek fel, most a diákoknak támogatásukat ajánlották fel, minden hallgató választhat két ún. pótszülőt közülük, akik segítik őket. Átadtak egy 185 színművész által aláírt támogatói nyilatkozatot is a hallgatóknak.

Hétfőn reggel 8-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium épülete előtt színművészek olvasnak fel támogató leveleket.

 

A diákok október 23-án pénteken délután 4-re a Műegyetem rakpartra szerveznek sétáló demonstrációt Mindannyiunk szabadsága néven megemlékezve az 1956-os eseményekről. A séta az Uránia Filmszínházhoz vezet, a menet célja, hogy megemlékezzenek arról, mi mindent lehet elérni, ha sokan együtt cselekednek.

Bár Szarka korábban Upor Lászlót és Csernai Mihály HÖK-elnököt nevezte meg a tiltakozás fő felelőseiként, Németh Gábor rektori tanácsadó és a diákok közösen vállalnak felelősséget. „Ha bűnbakot keresnek, megtalálták” – üzenik videójukban.