„Köszönjük,

Új sportügyi főtanácsadó Orbán mellett

21/01/2021 21:07

| Szerző: Klubrádió

Már decemberben megállapodott Orbán Viktor miniszterelnök új sportügyi főtanácsadójával Schmidt Ádámmal, aki januártól munkába is állt – tudta meg a Telex. Schmidt a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin férje. Ügyvédként dolgozik, korábban volt a MOB jogi igazgatója, majd a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza is.

A kormány számára stratégiailag kiemelt területen Schmidt Ádám fontos, bizalmi pozíciót tölthet be. Kinevezését eddig nem közölték hivatalosan, de a Telex érdeklődésére nem cáfolta, hogy elvállalta a feladatot.

Schmidt felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin. A korábbi köztársasági elnök olimpiai bajnok Schmitt Pállal nincs rokonságban. 2009-ben a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt, két év múlva távozott, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza volt 2010-től, majd 2011-től a szövetség minősítő bizottságának elnöke. 2008 óta működik saját ügyvédi irodája, a Testnevelési Egyetemen is tanított – olvasható a portálon.

A Telex cikkében emlékeztet, hogy Orbán Viktor mellett voltak már tanácsadók például az öttusázó világbajnok, Balogh Gábor, vagy Takács Mihály, a felcsúti fociakadémia korábbi főigazgatója, akit októberben váratlanul felmentettek.